Stockholm

Teaterpublik kan få mobiler inlåsta

Bilder från en nakenscen som James Norton gjorde i en teaterföreställning publicerades i en tidning. Arkivbild.
Bilder från en nakenscen som James Norton gjorde i en teaterföreställning publicerades i en tidning. Arkivbild. Foto: Joel Ryan/AP/TT

Teaterpubliken i London kan tvingas låsa in mobilerna under pågående föreställning. Den slutsatsen drar experter efter att smygtagna nakenbilder på en skådespelare publicerats av Mailonline, skriver The Guardian.


I pjäsen "A little life", som baseras på Hanya Yanagiharas bästsäljare, förekommer en scen där skådespelaren James Norton ("Little women") är naken. Trots att teatern i West End tydligt markerat att det inte var tillåtet att fotografera eller filma togs nakenbilder som sedan hamnade i tidningen.

— Jag skulle bli väldigt överraskad om inte den här senaste incidenten gör det till norm att publiken tvingas lägga sina mobiler i låsboxar i samband med föreställningar med kända människor, säger Alistair Smith, från tidningen Stage.

Hon får medhåll av andra i branschen som menar att bilderna på Norton var ett "absolut brott" mot det oskrivna kontraktet mellan publik och skådespelare.

TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.