Bilder från en nakenscen som James Norton gjorde i en teaterföreställning publicerades i en tidning. Arkivbild.
Bilder från en nakenscen som James Norton gjorde i en teaterföreställning publicerades i en tidning. Arkivbild. - Foto: Joel Ryan/AP/TT

Teaterpublik kan få mobiler inlåsta

Teaterpubliken i London kan tvingas låsa in mobilerna under pågående föreställning. Den slutsatsen drar experter efter att smygtagna nakenbilder på en skådespelare publicerats av Mailonline, skriver The Guardian.


I pjäsen "A little life", som baseras på Hanya Yanagiharas bästsäljare, förekommer en scen där skådespelaren James Norton ("Little women") är naken. Trots att teatern i West End tydligt markerat att det inte var tillåtet att fotografera eller filma togs nakenbilder som sedan hamnade i tidningen.

— Jag skulle bli väldigt överraskad om inte den här senaste incidenten gör det till norm att publiken tvingas lägga sina mobiler i låsboxar i samband med föreställningar med kända människor, säger Alistair Smith, från tidningen Stage.

Hon får medhåll av andra i branschen som menar att bilderna på Norton var ett "absolut brott" mot det oskrivna kontraktet mellan publik och skådespelare.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!