Peter Murphy på scen 2006. Arkivbild.
Peter Murphy på scen 2006. Arkivbild. - Foto: Pedro Figueiredo/Wikimedia

Bauhaus-sångaren skjuter på turné av hälsoskäl

Publicerades: 27 Mar, 13:08

Peter Murphy, tidigare frontman i det brittiska gothrockbandet Bauhaus, skjuter upp en planerad USA-turné med hyllningskonserter till David Bowie, skriver NME.


Orsaken är att den 65-årige Murphy har tvingats genomgå "ett oplanerat medicinskt ingrepp" som hindrar honom från att resa, enligt ett inlägg på sociala medier. Utan att ge några ytterligare detaljer skriver man att sångaren väntas återhämta sig helt.

Turnén tillsammans med gitarristen Adrian Belew skulle ha börjat nu i april, men skjuts i stället upp till oktober.

2019 drabbades Peter Murphy av en hjärtinfarkt och tvingades ställa in flera konserter.

TT
Senaste nytt

Skandalprofilen Dan Bilzerian gästar Stockholmskrog – ska festa med med svenska influencers

Anna Brolins avslöjande i direktsändning – försvinner från tv-rutan: "Ska tillbaka till..."

Anna Brolin är programledare för TV4:s "Efter fem" och i tisdagens sändning gjorde den uppskattade tv-profilen ett avslöjande.

Isländska scener för små för Björks turné

Björk uppmanar dagens tech-miljardärer att skapa förutsättningar för artister att turnera på ett miljövänligt sätt. Den isländska artisten, just nu i färd med att förbereda sin kommande Europaturné, ser framför sig en särskild festivalbåt som korsar oceaner utan att några flygningar behöver göras.

Carolina Gynning i chock efter Viktors prank: "Det värsta jag varit med om"

Att det skämtas friskt hemma hos Carolina Gynning och Viktor Philipson har nog inte kunnat undgå någon. Men ett av hans practical jokes mot Gynning gick kanske för långt...

Unga Klara tar sig an "Romeo och Julia"

Ungdomars explosiva kraft står i fokus när Unga Klara i Stockholm sätter upp William Shakespeares "Romeo och Julia" i höst. Huvudrollerna spelas av Myra Neander och Nina Rashid. För regin svarar Gustav Deinoff, en av teaterns två konstnärliga ledare, som med hjälp av Mari Carrascos koreografi och ny musik av Mikael Karlsson vill åstadkomma en föreställning som ska drabba högstadielever lika hårt som han själv en gång blev drabbad.

Bokmässan lyfter judiska författare

2 timmar sedan
I år präglar den judiska kulturen Bokmässan i Göteborg – med gäster som Joshua Cohen, Judy Batalion och Bernard-Henri Lévy. Nu vill mässansvariga Frida Edman också göra kulturpolitisk skillnad.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.