Hampus Hedström och Charlotte Kalla med sina danspartners Ines Stefanescu och Tobias Karlsson gör upp om vinsten i 'Let's dance'.
Hampus Hedström och Charlotte Kalla med sina danspartners Ines Stefanescu och Tobias Karlsson gör upp om vinsten i 'Let's dance'. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Let's Dance 2023 • Charlotte Kalla och Hampus Hedström i final: "Peppad"

Publicerades: 26 Maj, 05:56, Uppdaterades: 27 Maj, 11:46

Två danspar, en glassko. På lördag tävlar Charlotte Kalla och Hampus Hedlund om segern i Let's Dance 2023.
– Det vore fantastiskt att vinna, säger Charlotte Kalla.


Fakta: De gör upp i finalen

AKT 1

Hambus Hedström och Ines Stefanescu: Paso doble, cha-cha, shownummer.

Ring: 099-41401

Sms: HAMPUS till 72400

Charlotte Kalla och Tobias Karlsson: Paso doble, vals, shownummer.

Ring: 099-41402

Sms: CHARLOTTE till 72400

En efter en har deltagarna röstats ut ur TV4:s dansanta lördagsunderhållning. Nu är det bara två kvar, och nerverna inför lördagens final är på helspänn hos de båda deltagarna.

Skidstjärnan Charlotte Kalla, som dansar tillsammans med Tobias Karlsson, har svårt att skaka av sig sin berömda vinnarskalle.

— Jag gick in i det här med att lämna min tävlingsdjävul hemma och bara ha kul, men jag ska inte sticka under stol med att det vore fantastiskt att vinna. Den här sista veckan har verkligen allt slit och jobb kommit ikapp en, säger hon.

Charlotte Kalla: "Alla hjälper till"

Med det sagt är det ändå den berömda "Let's dance"-bubblan och den personliga utvecklingen som har varit mödan värd, menar Kalla. Att omgivningen har varit så hjälpsam mellan alla deltagare och dansare var hon inte beredd på när hon tackade ja till att vara med:

— Jag trodde inte att det skulle vara ett så fantastiskt lagarbete. Alla hjälper till, oavsett om det handlar om att låna knäskydd eller hur man bäst tar fram sin sensuella sida (skratt), säger hon.

Den största utmaningen för Kalla har varit att våga släppa fram känslorna, säger hon:

— Det har inte varit lätt att ta i känslomässigt. Det har varit svinläskigt, och det är verkligen Tobias som har gjort att jag har vågat ännu lite till.

Hampus Hedström inför Let's Dance-finalen: "Dundertaggad"

I finalen möter Kalla komikern Hampus Hedström, som också han är "dundertaggad":

— Formen är förvånansvärt bra! Jag är peppad i kroppen och har riktiga finalnerver, säger han.

För Hedström, som dansar med Ines Stefanescu, blev det en chock hur pass svårt det är att lära sig att dansa bra, och han går in i finalen med "en helt annan respekt för dansen än när vi började".

— Det är en helt otroligt högintensiv sport. Men jag trodde heller inte att jag skulle ha så här jäkla kul! Det här är det absolut roligaste projekt jag har varit med om över huvud taget, någonsin. Det har varit så mycket mer än bara dans, det har varit en helupplevelse! Jag kan se tillbaka på en hel vår utan ett enda dåligt minne, säger han.

TT: Det låter som att du tänker stanna kvar i kulisserna även när finalen är över?

— Jag kommer att klamra mig fast i dekoren på lördag natt! Nej, men allvarligt talat har detta varit helt fantastiskt, och jag skulle inte vilja ändra på en enda sak.

Hampus Hedström: "Det är det största priset"

Att vinna glasskon är inte oviktigt, menar Hedström, men det är något annat som är ännu viktigare:

— Själva resan betyder så mycket mer. Jag och Ines fick göra alla danser och alla program. Vi fick vara kvar hela vägen och fick hela upplevelsen, och det är det största priset.

Finalen i "Let's dance" sänds den 27 maj klockan 20.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Legendariska Iron Maiden intog Sweden Rock

igår 22:24

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

igår 15:52
Att Carolina Gynning har en rad gaddar är någonting de flesta vet om. Men tatueringen hon har på ryggen är det inte många som sett.

Juilliard sparkar tidigare chef

igår 15:20
Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

igår 14:19
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

igår 13:58
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

igår 13:30
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.