Skatteverket har beslutat att upptaxera influeraren Pontus Rasmusson för oredovisade inkomster. Arkivbild.
Skatteverket har beslutat att upptaxera influeraren Pontus Rasmusson för oredovisade inkomster. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Pontus Rasmusson åker på skattesmäll

Influeraren Pontus Rasmusson tvingas betala obetalda skatter för flera år. Kronofogden har tidigare frusit nära en halv miljon kronor av Rasmussons tillgångar eftersom han misstänktes för skattefusk.


Skatteverket har beslutat att upptaxera influeraren Pontus Rasmusson för oredovisade inkomster mellan åren 2018 och 2021, rapporterar Aftonbladet.

Barnidolen ska ha undanhållit nästan 2,4 miljoner kronor från skatt under perioden, enligt tidningen.

Skatteverket kräver att han betalar ett skattetillägg för de uppdagade bristerna, men hur stor summa det rör sig om framgår inte av beslutet.

Utöver det krävs han på drygt 270 000 kronor i moms och arbetsgivaravgifter.

Enligt Aftonbladet skyller 25-årige Pontus Rasmusson det inträffade på sin unga ålder och att han har inte har tillräcklig kunskap om skattereglerna.

För en knapp månad sedan frös Kronofogden nästan en halv miljon av Rasmussons tillgångar eftersom han misstänktes för skattefusk.

Pontus Rasmusson var tidigare en av Sveriges största youtubers bland barn. I höstas stängdes dock hans största kanal efter som han brutit mot Youtubes barnsäkerhetspolicy och förbudet att sexualisera minderåriga.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!