Alice Coopers nya sminkprodukter har dragits tillbaka av hans före detta företagspartner efter att hårdrockaren kommenterat transbarn. Arkivbild.
Alice Coopers nya sminkprodukter har dragits tillbaka av hans före detta företagspartner efter att hårdrockaren kommenterat transbarn. Arkivbild. - Foto: Amy Harris/Invision/AP/TT

Alice Cooper tappar samarbete efter transkommentar

Vampyre Cosmetics har sagt upp sitt sminksamarbete med Alice Cooper, rapporterar Billboard.


Detta efter att rockikonen refererat till kirurgi för barn som identifierar sig som trans som "en trend".

Coopers nya sminkprodukter hade släppts tillsammans med Vampyre Cosmetics men har nu plockats ned från företagets hemsida efter en intervju med Stereogum, där Cooper menade att många barn inte är mogna nog att fatta beslut om sin könsidentitet.

— Jag tycker att det är fel när du har en sexåring som inte vet någonting. Han vill bara leka och du förvirrar honom genom att säga 'ja, du är en pojke men du skulle kunna vara en flicka om du vill det', sade Cooper och menade att samtalet kring ämnet blivit absurt.

Vampyre Cosmetics, som ägs av kvinnor och hbtqi-personer, gjorde i ett uttalande som svar.

"Efter Alice Coopers senaste kommentarer kommer vi inte längre att samarbeta med sminkprodukter. Vi står tillsammans med alla medlemmar av hbtqi-communityt och anser att alla har rätt till sjukvård. Alla förbeställningar kommer att återbetalas".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!