Dolly Parton vägrade att släppa ifrån sig rättigheterna till monsterhiten 'I will always love you' till Elvis manager. Arkivbild.
Dolly Parton vägrade att släppa ifrån sig rättigheterna till monsterhiten 'I will always love you' till Elvis manager. Arkivbild. - Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Därför fick Elvis nobben av Dolly Parton

Elvis Presley ville spela in en coverversion av Dolly Partons "I will always love you", men fick nobben av countrydrottningen. Orsaken var en konflikt med Presleys manager, överste Tom Parker.


Det är i en intervju med BBC Radio 2, som refereras av NME, som Parton berättar att Elvis Presley älskade låten och hade uttryckt stort intresse för att spela in en egen version. Faktum var att han redan hade gjort en provinspelning som Parton blev ombedd att komma till studion och lyssna på.

Men kvällen innan ringde Parker och sade att det inte blev något med Presley om han inte fick rättigheterna till sången – något som Parton vägrade gå med på.

— Jag kunde inte låta överste Tom Parker få upphovsrätten till låten, säger Parton i intervjun, och berättar också att Priscilla Presley nyligen avslöjat för henne att Elvis sjöng sången för henne på domstolstrappan när de skilt sig.

"I will always love you" spelades senare in av Whitney Houston för filmen "The bodyguard" från 1992 och blev en av hennes allra största hits.

Parton släpper i november sitt 49:e soloalbum, "Rockstar", som bland annat innehåller covers av rockklassiker som Princes "Purple rain", The Rolling Stones "(I can't get no) satisfaction", Queens "We are the champions" och The Beatles "Let it be", där Paul McCartney och Ringo Starr medverkar.

TT
Relaterat
Senaste nytt

Influencern Melina Criborn köper fastigheten för 11,8 miljoner i Sticklinge udde, Lidingö

Nya anklagelser mot Harvey Weinstein

igår 23:02
Harvey Weinstein anklagas på nytt för sexuella övergrepp. Den brittiska skådespelaren Julia Ormond har lämnat in en stämningsansökan mot den numera fängslade filmmogulen.

Ursäkta men, vad hände precis i Bonde söker fru 2023?

igår 20:29
Bonde söker fru 2023 är i full gång och i första avsnittet hände både det ena och det andra. En händelse fick oss sannerligen att hoppa till lite extra...

Lisa Ohlin regisserar militärthriller

igår 20:16
Regissören Lisa Ohlins nya projekt blir en spionthriller som utspelar sig i Karlskronas skärgård och på Gotland.

Följarna rasar efter Youtube-trion JLC:s prank: "Riktigt taskigt"

igår 16:13
Youtubegruppen JLC:s grova prank på närmaste kollegan. Nu rasar följarna i kommentarsfältet: "Osmakligt!"

Ernst Kirchsteiger ger svar på tal till TV4-tittarna: ”Lägg ner”

igår 14:00
TV4-tittarna reagerar på Ernst Kirchsteigers nya lampskärm i programmet "Hemma med Ernst". Han svarar nu på kritiken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.