En skärmbild från Sonys presentation 2021. Pressbild.
En skärmbild från Sonys presentation 2021. Pressbild. - Foto: Sony

Fler tecken på att "Star wars"-spel hänger löst

Efterlängtade "Star wars: Knights of the old republic", som Sony visade upp 2021 kanske inte blir av.


Det nya spelet är en omgörning av det klassiska rollspelet "Kotor" från 2003 och har varit på gång att utvecklas till till PS5 och pc av först Aspyr, och sedan av Embracerägda Saber, som båda tillhör svenska Embracer.

Men den senaste tiden har "Star wars"- fans noterat hur officiell information om det efterlängtade spelet har tagits bort på sociala medier, inklusive trailern på Playstations kanal. Spekulationerna om att hela utvecklingen är i farozonen har stärkts av massiva budgetnedskärningar hos svenska moderbolaget, rapporterar spelsajten Kotaku.

Redan förra året rapporterade Bloomberg att utvecklings-koncept inte var bra nog, varpå flera högre uppsatta tvingades lämna projektet. Och månaden därpå förflyttades utvecklingen av "Kotor" från Aspyr i Texas till Saber Interactive i Europa.

Varken Sony eller Embracer har kommenterat spekulationerna. Sony har mejlat Kotaku och förklarat att trailern togs bort på grund av licensrättigheter, och att det är kutym.

TT
Senaste nytt

"Idol"-finalen är i gång

2 timmar sedan

Det hände under ”Börje"-träningen som fick Skarsgård att börja gråta

idag 19:00
Valter Skarsgård syns i rollen som Börje Salming i Viaplays nya satsning. För Nyheter24 berättar Valter Skarsgård hur han tränade inför att porträttera den hockeyikonen. – Hur trött man än var så fick ingen veta det, berättar skådespelaren.

Därför var det svårt för Hedda Stiernstedt att spela Margitta i "Börje"-serien

idag 18:50
I Viaplays nya serie om Börje Salming porträtteras även hockeyikonens äktenskap med Margitta Wendin. Det är Hedda Stiernstedt som spelar Salmings första fru, och för Nyheter24 berättar hon om vad som var mest krävande med rollen.

Pernilla Wahlgren ändrade sitt Instagraminlägg efter följarnas reaktioner

idag 17:40
Hemma hos Pernilla Wahlgren har julkänslan infunnit sig. I ett inlägg på Instagram delar hon med sig av en julhälsning som inte riktigt blir helt rätt.

La du också märke till den avslöjande detaljen i Bonde söker fru-Jens matbild?

idag 15:52
Bonde söker fru har sannerligen levererat både det ena och det andra i år. En av bönderna Jens Lundin, har kommit att bli en stor favorit ute i stugorna.

Efter renoveringen – nu visar Carolina Gynning upp sin nya herrgård

idag 14:14
I mitten av november 2023 gick flyttlasset för Carolina Gynning. Då flyttade hon nämligen in i sin nya herrgård på Ekerö. Nu visar Carolina upp resultatet efter renoveringen – och det ser verkligen fantastiskt fint ut!