Jamala vann Eurovision Song Contest i Liverpool 2016. Arkivbild.
Jamala vann Eurovision Song Contest i Liverpool 2016. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Ukrainska Jamala efterlyst i Ryssland

Den ukrainska Eurovision-vinnaren Jamala är nu efterlyst av Ryssland, enligt statliga ryska nyhetsbyråer.


Sångerskans namn och bild finns publicerad i det ryska inrikesministeriets databas utan någon närmare information om vad hon anklagas för, uppger The Moscow Times. Enligt sajten Politico anklagas hon för att ha kritiserat den ryska armén.

2016 vann Jamala Eurovision Song Contest med låten "1944" som handlar om Stalins etniska rensningen av tatarer på Krimhalvön. Men Jamala medgav att hennes låt också syftade på den ryska annekteringen av Krim 2014.

Jamala, som själv har sitt ursprung på Krim, släppte nyligen en skiva med syfte att bevara Krim-tatarernas traditionella musik.

TT
/
Senaste nytt

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.