Axl Rose, här under en minnesstund för Lisa Marie Presley i januari, anklagas för sexbrott begångna för mer än 30 år sedan. Arkivbild.
Axl Rose, här under en minnesstund för Lisa Marie Presley i januari, anklagas för sexbrott begångna för mer än 30 år sedan. Arkivbild. - Foto: John Amis/AP/TT

Axl Rose anklagas för sexuella övergrepp

Guns N' Roses frontman Axl Rose anklagas för sexuella övergrepp enligt en stämningsansökan som lämnades in till en domstol i New York på onsdagen.


Händelsen ska ha inträffat i New York 1989 efter att rockstjärnan och en kvinna träffats på en nattklubb. I anmälan säger kvinnan, som är skådespelare och modell, att hon frivilligt följde med Rose till hans hotellrum för att de skulle ha sex, men att hon ångrade sig och lämnade rummet när Rose var våldsam mot en annan modell som var med.

Enligt åtalet, som tidningen Rolling Stone publicerar på sin hemsida, ska Rose ha sprungit efter kvinnan, knuffat ner henne på golvet och släpat henne i håret tillbaka till hotellrummet. Där ska Rose sedan ha förgripit sig sexuellt på henne.

"Rose använde sin berömmelse, status och makt som kändis och artist i musikbranschen för att kunna manipulera, kontrollera och våldsamt attackera kvinnan", står det i stämningsansökan.

Axl Rose, som egentligen heter William Bruce Rose, har ännu inte kommenterat stämningen – som kommer i sista minuten. Enligt en särskild lag i New York omfattas fall som involverar sexuella övergrepp inte av någon preskriptionstid. Den lagen går ut vid midnatt på torsdag, enligt nyhetsbyrån AFP.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!