Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i tv-serien 'Veronika' som nu köps av SkyShowtime från Viaplay. Arkivbild.
Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i tv-serien 'Veronika' som nu köps av SkyShowtime från Viaplay. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Krisande Viaplay säljer tv-serie till konkurrent

För ett år sedan presenterade Viaplay planerna på en ny kriminalserie med Alexandra Rapaport i huvudrollen. Nu dyker serien upp – hos rivalen SkyShowtime, som köper serien av den krisande strömningstjänsten. Tydligen ska de det, jag har själv fått veta det i dag, säger Alexandra Rapaport till TT.


Under 2024 blir det premiär för "Veronika", en svensk thrillerserie med paranormala inslag och med Alexandra Rapaport och Tobias Santelmann i huvudrollerna. Serien i åtta delar är skapad av Katja Juras och Anna Lindblom, som även skrev tv-serien "Gåsmamman", där Rapaport gjorde huvudrollen.

Serien presenterades av Viaplay i september i fjol med tanken att den skulle ha premiär på strömningstjänsten 2023. Men det blir ingen premiär på Viaplay.

"Helt fantastiskt"

Nu dyker "Veronika" i stället upp hos nystartade strömningstjänsten SkyShowtime nästa år.

— Det är helt fantastiskt! Det är otroligt skönt och jag är jättestolt över att de har valt vår serie och jag tycker de gör helt rätt, dessutom, säger Alexandra Rapaport.

"Veronika" handlar om en polis som har en komplicerad bakgrund med missbruk.

— Det är en ganska klassisk "crimeserie" i grunden, men gjord på ett helt nytt sätt, förklarar Rapaport

SkyShowtime är relativt nya på den svenska marknaden och lanserade i höstas sin första nordiska dramaserie, "Kodnamn: Annika" med bland annat Helena Bergström i rollistan.

Minus 6,5 miljarder

Viaplay har den senaste tiden drabbats av stora ekonomiska problem efter en expansiv satsning på dramaproduktion och sporträttigheter. Strömningstjänsten lanserade bland annat Lasse Hallströms senaste storfilm om den svenska konstnären Hilma af Klint och har producerat flera stora tv-serier för den internationella marknaden.

En storsatsning som har gått dåligt. Rörelseresultatet för det andra kvartalet 2023 landade på minus 6,5 miljarder kronor, i juni byttes vd Anders Jensen ut och handbromsen har lagts i för i stort sett all ny dramaproduktion.

Viaplay skulle ha presenterat delårsrapporten för det tredje kvartalet under onsdagen, men sköt upp det en dag.

Till följd av den ekonomiska krisen har även premiärerna för flera stora dramaproduktioner, som en ny tv-serie baserad på Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter" och den nya säsongen av den omtalade dramaserien "Threesome", dessutom skjutits på framtiden.

"Jättejobbigt"

Alexandra Rapaport har väntat länge på en lösning så att "Veronika" skulle kunna nå tittarna.

— Det har varit jättejobbigt för alla inblandade i produktionen att det har blivit så som det är på Viaplay. Det är väldigt plågsamt. Det är våra bebisar och vi vet inte vad som ska hända med dem. Det är hemskt!

"Veronika" är inte det enda projektet Alexandra Rapaport är inblandad i som har hamnat på lagerhyllan på Viaplay. Hon spelar även huvudrollen i "Det är nåt som inte stämmer", filmatiseringen av Martina Haags självbiografiska roman. Där har inspelningen avbrutits.

— Den är inte helt färdigställd än. Det är beklagligt att det har blivit så här, säger hon.

TT
Senaste nytt

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

1 timme sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.

De kan få Kasper Salin-priset

1 timme sedan
Tekniska museet i Stockholms tillbyggnad Wisdome, flerbostadshuset Raw i Uppsala, privatbostaden Höghult Karlsborg samt kontorsbyggnaden Gjuteriet i Malmö. De är årets nominerade till Kasper Salin-priset i arkitektur.

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

2 timmar sedan
"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

3 timmar sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

3 timmar sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.