Torsdag 22 Februari 2024
Det är tio år sedan Sara Kadefors skrev skönlitteratur för vuxna. Men i april kommer nya romanen 'Silver'. Arkivbild.
Det är tio år sedan Sara Kadefors skrev skönlitteratur för vuxna. Men i april kommer nya romanen 'Silver'. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Kadefors tillbaka – första romanen på tio år

I april nästa år kommer Sara Kadefors med boken "Silver". Det är författarens första vuxenroman på tio år. Handlingen kretsar kring manusförfattaren Ellen som försöker finna meningen med livet efter en skilsmässa och när barnen har flyttat hemifrån.


Sara Kadefors fick sitt genombrott med ungdomsromanen "Sandor slash Ida" 2001 som belönades med Augustpriset och har växlat mellan att skriva vuxen- och ungdomsböcker sedan dess.

Kadefors har även skrivit manus direkt för flera uppmärksammade SVT-serier, däribland "Tsunami" och "Dejta", båda sändes 2020.

TT
Senaste nytt

Hanna Friberg om Vasaloppet: “Det var avgörande i min träning"

Danny Saucedos oväntade krav backstage på Melodifestivalen

Danny Saucedo gör comeback i Melodifestivalen med låten “Happy That You Found Me". Men vad MÅSTE egentligen den rutinerade artisten ha i logen under sångtävlingen? Det har han berättat för Nyheter24…

Pernilla Wahlgren ambassadör för hårt kritiserade Ozoneair: "Spelar på folks rädsla"

Pernilla Wahlgrens kontrakt med luftrenarföretaget Ozoneair uppges vara värt miljoner. Nu möts Ozoneair av hård kritik från Konsumentverket. Detta då Ozoneair bland annat hävdat att deras luftrenare kan bekämpa sjukdomar.

Biskopens otrohet blir film: "Chockad"

1 timme sedan
Biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Moviezine. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.

Birmingham skär drastiskt i kulturen

2 timmar sedan
Kulturlivet i Birmingham riskerar att förtvina helt när kommunen drastiskt skär ner på kulturen på grund av ett underskott på 3,9 miljarder kronor, skriver NME.

Lia Larssons ärliga ord om Fröken Snusk: “Jag skulle nog…”

2 timmar sedan
Tiktok-profilen Lia Larsson är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, och precis som Fröken Snusk är hon ett stort namn inom epadunk-genren. För Nyheter24 har Lia Larsson berättat om konkurrensen med den maskerade artisten...