Torsdag 22 Februari 2024
Karin, Linnea och Märta Nylund får Dynamostipendiet. Pressbild.
Karin, Linnea och Märta Nylund får Dynamostipendiet. Pressbild. - Foto: Privat

Dynamostipendiet till nattfestival

Konstnärsnämndens Dynamostipendium går till Märta, Karin och Linnéa Nylund – som driver ”European festival of the night”.


"Oj, är det sant? Vi som bara har haft roligt. Vad roligt att vår verksamhet uppmärksammas", var systrarnas reaktion när de fick beskedet.

Nattfestivalen har arrangerats i snart tjugo år, från den 1 december till den 13 december, och i Konstnärsnämndens motivering heter det att "här presenteras bildkonsten jämte andra konstformer och vetenskaper i en miljö som sätter sinne och intellekt i rörelse".

Stipendiet är på 150 000 kronor och syftar till att uppmärksamma personer som på eget initiativ skapar nya arenor inom samtida bild- och formkonst.

TT
Senaste nytt

Hanna Friberg om Vasaloppet: “Det var avgörande i min träning"

Danny Saucedos oväntade krav backstage på Melodifestivalen

Danny Saucedo gör comeback i Melodifestivalen med låten “Happy That You Found Me". Men vad MÅSTE egentligen den rutinerade artisten ha i logen under sångtävlingen? Det har han berättat för Nyheter24…

Pernilla Wahlgren ambassadör för hårt kritiserade Ozoneair: "Spelar på folks rädsla"

Pernilla Wahlgrens kontrakt med luftrenarföretaget Ozoneair uppges vara värt miljoner. Nu möts Ozoneair av hård kritik från Konsumentverket. Detta då Ozoneair bland annat hävdat att deras luftrenare kan bekämpa sjukdomar.

Biskopens otrohet blir film: "Chockad"

1 timme sedan
Biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Moviezine. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.

Birmingham skär drastiskt i kulturen

2 timmar sedan
Kulturlivet i Birmingham riskerar att förtvina helt när kommunen drastiskt skär ner på kulturen på grund av ett underskott på 3,9 miljarder kronor, skriver NME.

Lia Larssons ärliga ord om Fröken Snusk: “Jag skulle nog…”

2 timmar sedan
Tiktok-profilen Lia Larsson är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, och precis som Fröken Snusk är hon ett stort namn inom epadunk-genren. För Nyheter24 har Lia Larsson berättat om konkurrensen med den maskerade artisten...