Demi Lovato är en av de artister som kampanjar för klimatet och mänskliga rättigheter. Arkivbild.
Demi Lovato är en av de artister som kampanjar för klimatet och mänskliga rättigheter. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini

Lovato och Lauper i klimatkampanj med FN

En rad artister kräver inför klimatmötet COP28 i Dubai att världens ledare ska stötta klimatmålen. Demi Lovato, Cyndi Lauper, Carole King och Annie Lennox hör till dem som har publicerat ett uttalande på sociala medier via "Right here, right nows" global klimatallians, skriver Page Six.


"Genom att arbeta tillsammans och stödja rättighetsbaserade klimatåtgärder för människor och planeten kan vi förverkliga en bättre, mer hållbar framtid för alla", skriver Lovato.

Annie Lennox lägger till att "konsekvenserna redan slår mot hälsan genom luftföroreningar, sjukdomar, extrema väderhändelser, tvångsförflyttningar, osäkerhet kring mat och en press på den mental hälsa. Varje år tar miljöfaktorer livet av 13 miljoner människor". Lennox lägger till att det finns många lösningar.

Artisterna samarbetar med FN för att samla stöd för organisationens mål om klimaträttvisa.

TT
Senaste nytt

Statens konstråd köper Odells verk

idag 16:36

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

idag 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

idag 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

idag 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

idag 14:09
På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.

Trump måste sluta spela Sinéad O'Connors musik

idag 14:00
Den döda sångerskan Sinéad O'Connors dödsbo vill förbjuda den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att spela hennes musik på sina politiska valmöten, uppger BBC.