Ett verk av Anselm Kiefer på Artipelag på Värmdö utanför Stockholm. Arkivbild.
Ett verk av Anselm Kiefer på Artipelag på Värmdö utanför Stockholm. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Tjuvar stal delar ur Anselm Kiefer-staty

Tjuvar har stulit delar av den tyske konstnären Anselm Kiefers staty som stod i ett varuhus i Frankrike. Stölden motsvarar ett värde på omkring 10 miljoner kronor, enligt åklagaren.


Den nu 78-årige Kiefer är en av Tysklands mest namnkunniga konstnärer och känd för att i sina enorma verk konfrontera landets historia och nazismens era.

Han skapar ofta blyböcker – och det var just sådana som stals från skulpturen. Det är inte första gången, 2016 drabbades han av en liknande stöld och 2019 av ett sådant stöldförsök. Syftet har flera gånger verkat vara att sälja själva materialet snarare än konstverket i sig, trots att Kiefers konst är värd miljoner på konstmarknaden.

TT
Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

igår 22:34

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.