Nyckelharpans vänner är ett bra exempel på hur man förmedlar kunskap för att värna kulturarvet, tycker Unesco. Arkivbild.
Nyckelharpans vänner är ett bra exempel på hur man förmedlar kunskap för att värna kulturarvet, tycker Unesco. Arkivbild. - Foto: Pawel Flato/TT

Unesco lyfter nyckelharpans nätverk

Ett svenskt initiativ för att samla kunskap om och entusiaster kring ett klassiskt svenskt instrument lyfts fram av FN:s organisation för internationellt samarbete.


Projektet Nyckelharpans vänner skrivs nu in i Unescos register över goda metoder för tryggande av immateriellt kulturarv.

Registret används för att inspirera sätt att säkra det levande kulturarvet runt om i världen.

TT
Senaste nytt

New Kids on The Block släpper nytt

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

1 timme sedan
Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

2 timmar sedan
Han kallades för världens främsta tenor – men en ny pjäs skildrar hur pressen tärde på Jussi Björling. Regissören Björn Runge berättar operasångarens historia sedd från hustrun Anna-Lisas ögon.

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

2 timmar sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.