Gérard Depardieu. Arkivbild.
Gérard Depardieu. Arkivbild. - Foto: Axel Schmidt/AP/TT

Depardieufamiljen ryter ifrån: "Konspiration"

Gérard Depardieus familj kallar drevet mot Frankrikes stjärnskådespelare för en "makalös konspiration."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

"Vi blir naturligtvis ofta chockade av Gérards kommentarer, men vår far/farfar/farbror är målet för en aldrig tidigare skådad konspiration," skriver familjen, inklusive skådespelardottern Julie Depardieu, i ett brev publicerat i franska tidningen Le Journal du dimanche.

Familjen beklagade ett "kollektivt raseri" mot skådespelaren och sade att "privat, med sina barn, är han en extremt blygsam, finkänslig och till och med pryd person!"

Gérard Depardieu utreds för en våldtäkt 2020. Han har även anklagats för sexuella övergrepp och trakasserier av 13 kvinnor, men nekat till alla anklagelser.

Stormen mot Depardieu tog full fart efter det att en fransk tv-dokumentär nyligen avslöjade honom med grovt sexistiskt språk och trakasserier mot kvinnor.

Frankrikes kulturminister sade i veckan att skådespelaren skämde ut landet och varnade för att Depardieu kan fråntas landets högsta utmärkelse: Hederslegionen.

Depardieus jurister ifrågasatte om det var en del av kulturministerns roll att delta "så aktivt i jakten" och "medialynchningen," som de ansåg att deras klient utsattes för.

I helgen fråntogs Depardieu titeln som hedersmedborgare i belgiska kommunen Estaimpuis.

TT