Insomniac jobbar vidare med sitt Wolverine-spel trots läckan. Pressbild.
Insomniac jobbar vidare med sitt Wolverine-spel trots läckan. Pressbild. - Foto: Sony

"Spider-Man"-studion efter attacken: Bedrövande

Den amerikanska spelutvecklaren Insomniac har för första gången kommenterat den omfattande hackerattacken, som ledde till att mängder med data från företaget läckte ut.


"Vi är medvetna om att den stulna datan innehåller privat information om våra anställda, och våra konsulter. Det innehåller också tidigt utvecklingsmaterial om 'Marvel's Wolverine' till Playstation 5", skriver Insomniac.

En hackergrupp tog sig in i spelstudions nätverk och kom över 1,3 miljoner filer, inklusive ännu inte presenterade projekt som uppföljare till serierna "Ratchet and Clank" och "Spider-Man" samt en helt ny "X-men"-serie. När den begärda lösensumman inte betalades in spreds datan på darknet, och därifrån även till öppna nätet, tidigare i veckan.

"Det här har varit extremt bedrövande för oss. Vi vill att alla ska få njuta av spelen vi utvecklar som vi tänkt och som spelare förtjänar. Men, precis som Logan... så är Insomniac motståndskraftig. 'Marvel's Wolverine' fortsätter som planerat", skriver den Sony-ägda studion, och syftar på superhjältens andra namn.

"Wolverine" är Insomniacs nästa spel och har ännu inte fått något släppdatum.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!