Shakira hyllas av hemstaden med gigantisk staty

Den colombianska superstjärnan Shakira har förärats en staty i hemstaden Barranquilla i norra Colombia. Och det är ingen liten pjäs som på tisdagen avtäcktes till hennes ära.


Den 6,5 meter hög brons- och aluminiumskapelsen vid Magdalenaflodens strand föreställer sångerskan i en bikinitopp och lång böljande kjol, händerna knäppta över huvudet och höfterna i en för latinostjärnan karaktäristisk danspose.

"Höfter som inte ljuger, en unik talang, en röst som rör massorna", står det på inskriptionen vid sockeln av skulpturen som avtäcktes vid en ceremoni där Shakiras föräldrar William Mebarak och Nidia Ripoll deltog.

"Hips don't lie" är titeln på en av 46-åriga Shakiras mest kända låtar.

På plattformen X tackade sångerskan skulptören Yino Marquez och hans konstelever för "detta exempel på den enorma konstnärliga talangen hos folket i mitt land".

Shakira Isabel Mebarak Ripoll har sålt 80 miljoner album över hela världen och vunnit tre Grammys. 2021 dök hennes namn upp i den så kallade i Paradisläckan, som avslöjade kända personers strategier för att komma undan förmögenhetsskatt.

Nyligen ingick Shakira en förlikning med den spanska skattemyndigheten som stämt henne för skattefusk.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!