Cher ansöker om förmyndarskap för sin vuxne son. Arkivbild.
Cher ansöker om förmyndarskap för sin vuxne son. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Cher ansöker om förmyndarskap för sonen Elijah

Artisten Cher har ansökt om ett förmyndarskap för sin son Elijah Blue Allman på grund av hans missbruksproblem och psykiska ohälsa.


Enligt de rättsliga dokument som lämnats in till en domstol i Los Angeles och som BBC tagit del av skriver Chers advokater att Allman, 47, är "oförmögen att hantera sina ekonomiska tillgångar" och att behovet av en förmyndare är "brådskande för att skydda hans egendom och fysiska och mentala hälsa".

I dokumenten står att Allman har rätt till regelbundna betalningar från den fond som inrättats av hans far, musikern Gregg Allman som avled 2017, men att Cher, 77, är orolig för att alla pengar som skickas till Elijah omedelbart kommer att användas till droger.

Ett tillfälligt beslut kommer att fattas den 5 januari och förhandlingen om ett permanent beslut är planerad till den 6 mars.

Nyligen kom uppgifter om att Cher arrangerade en kidnappning av sonen hösten 2022. Fyra män ska ha fört bort honom från ett hotellrum i New York där han befann sig tillsammans med sin exfru.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!