Vadstena sång och pianoakademi har utbildat unga musiker sedan 1989. Vid starten var utbildningen en del av Vadstena folkhögskola.
Vadstena sång och pianoakademi har utbildat unga musiker sedan 1989. Vid starten var utbildningen en del av Vadstena folkhögskola. - Foto: Pressbild

Sång- och pianoutbildning i Vadstena räddas

På grund av ekonomiska bekymmer pausades utbildningen på Vadstena sång och pianoakademi läsåret 2023–2024. Nu tar en ny huvudman över – vilket innebär att verksamheten kan starta igen i augusti 2024.


Musikskolan Lilla Akademien tar vid efter Folkuniversitetet som drivit utbildningen på Vadstena sång och pianoakademi sedan 2017. Verksamheten kommer fortsatt att vara kvar i Vadstena.

"Vi såg att Folkuniversitetet inte längre hade förutsättningar att driva Vadstena Sång och Pianoakademi. Det blev tydligt att Lilla Akademien var den part med bäst möjligheter att fortsätta utveckla utbildningen med samma höga kvalitet och engagemang som kännetecknar Vadstena Sång och Pianoakademi. För oss har det också varit avgörande att utbildningen ligger kvar i Vadstena", säger Olof Olsson, stiftelserektor på Folkuniversitetet region Öst, i ett pressmeddelande.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!