Aktivister håller affischer under en protest mot den franske skådespelaren Gerard Depardieu. Arkivbild.
Aktivister håller affischer under en protest mot den franske skådespelaren Gerard Depardieu. Arkivbild. - Foto: Christophe Ena/AP

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

Den franske skådespelaren Gerard Depardieu anmäls på nytt för sexuella övergrepp. Den här gången är det en scenograf som lämnat in en stämningsansökan mot skådespelaren.


Den 53-åriga kvinnan säger till nättidningen Mediapart att Depardieu kom med flera vulgära kommentarer för att sedan "brutalt greppa tag i henne och vidröra hennes midja och mage upp mot brösten".

Incidenten på filminspelningen av "Les volets verts" i Paris 2021 avbröts av en livvakt, enligt stämningsansökan som lämnades in till Paris åklagarmyndighet i fredags.

Enligt Mediapart har även en annan kvinna anklagat Depardieu för närmanden på samma inspelning.

75-årige Depardieu har tidigare anklagats för två fall av våldtäkt och sexuella trakasserier av mer än ett dussin kvinnor. Han förnekar brott och har inte dömts för något av det han anklagas för.

De upprepade anklagelserna mot Depardieu har blivit en vattendelare i Frankrike där feministiska grupperingar ställs mot skådespelarens försvarare – däribland president Emmanuel Macron som anser att filmstjärnan blivit måltavla för en "hetsjakt".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

N-ord användes vid debatt – deltagare avbröt

1 timme sedan

Känd designer fick fängelse för väsksmuggling

2 timmar sedan
Den kända designern Nancy Gonzalez har dömts till 18 månaders fängelse för att ha smugglat handväskor i krokodilskinn.

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

3 timmar sedan
Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar sitt första barn. Det är en flicka som är beräknad att komma i juni. Nu har paret valt vad den dottern ska heta.

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

idag 16:27
"Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.

Benjamin Ingrossos tabbe – råkar gå upp naken på scenen

idag 16:21
Benjamin Ingrosso är i skrivande stund ute på sin Europaturné. Ett av stoppen var i Madrid – och där råkade det hända en sak som inte hänt tidigare.

Johan Rabaeus konflikt med Dan Ekborg: “Det här tar priset”

idag 16:05
Det är upplagt för drama när Johan Rabaeus och Dan Ekborg intar "Fångarna på fortet". På något sätt kringgår Johan systemet på fortet. Det är Dan Ekborg inte är helt nöjd med.