Hera Björk, här från ESC i Oslo 2010, vann årets isländska melodifestival. Arkivbild.
Hera Björk, här från ESC i Oslo 2010, vann årets isländska melodifestival. Arkivbild. - Foto: Cornelius Poppe/NTB/TT

Islands ESC-beslut skjuts upp

Bojkott eller inte? Islands medverkan i Eurovision Song Contest kommer att avgöras i veckan.


Ett beslut var väntat under lördagen, men inför avgörandet i landets melodifestival Söngvakeppnin sköts beslutet upp, rapporterar public servicebolaget Rúv.

Anledningen till att Island tvekar till att delta är att Israel tävlar i ESC trots det pågående kriget med terrororganisationen Hamas i Gaza.

I år är det vinnaren som, i samråd med Rúv, bestämmer om Island ska delta i tävlingen eller inte. Och vann Söngvakeppnin gjorde veteranen Hera Björk med låten "Scared of heights".

Hera Björk tävlade för Island i Eurovision även i Oslo år 2010, då med låten "Je ne sais quoi".

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.