Prinsessan Zelda kliver fram och tar över huvudrollen för första gången. Pressbild.
Prinsessan Zelda kliver fram och tar över huvudrollen för första gången. Pressbild. - Foto: Nintendo

Link petad i nytt Zelda-spel

Den japanska speljätten Nintendo har visat upp ett nytt spel i den klassiska "The Legend of Zelda"-serien. I "Echoes of wisdom" – som spelet heter – byts Link ut mot prinsessan Zelda som huvudprotagonist, för första gången någonsin.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Spelet planeras att släppas på Nintendo Switch den 26 september i år, och har en grafisk stil som påminner om den nyversion av Zelda-spelet "Link's awakening" som släpptes till konsolen häromåret.

Samus Aran i "Metroid prime 4: Beyond". Pressbild.

I samband med utannonseringen visade Nintendo även upp storspelet "Metroid prime 4: Beyond", som drabbats av omfattande förseningar under sitt utvecklingsarbete. Titeln har länge ryktats som ett lanseringsspel för en ny Nintendo-konsol, men nu meddelar företaget att spelet kommer att släppas nästa år på den sju år gamla Switch.

Ytterligare spel presenterades i Nintendos webbsändning. 110 minispel att göra upp i blir det i "Super Mario party jamboree" som kommer i mitten av oktober. Den italienske rörmokaren är också aktuell i lättsamma rollspelet "Mario & Luigi: Brothership" som kommer den 7 november.

TT