Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gick på en väldigt trevlig dejt ihop. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Kronprinsessan Victoria och Daniel på VÄLDIGT otippad dejt

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit ett par sedan 2002, och gifta sedan 2010. För att lyckas hålla kärleken vid liv i över 20 år så krävs det givetvis att man ror om varandra – och det såg paret nyligen till att göra då de gick på en väldigt mysig dejt i Stockholm.


"Ja ja, ja hatar hela borgligheten/Ja ja, ja hatar hela kungahuset", så börjar texten till Ebba Gröns låt "Beväpna er". Senare i texten sjunger bandets frontfigur Joakim Thåström att han "hatar Prins Bertil & Carl Gustav" – följt av en svidande salva om att "dom tål lite bly i nackarna".

Joakim Thåström 1991. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

Andra låtar som den legendariska punkgruppen gjorde under sin korta och intensiva karriär är bland andra "Pervers politiker", "Häng gud" och "Ung & kåt". I flera av texterna är kritiken mot överklassen, överheten och makten minst sagt tydlig.

Joakim Thåström 1987. Bildkälla: Morten Hvaal/NTB/TT Bild

Därför är det kanske lite udda att just kronprinsessan Victoria och prins Daniel är stora fans av Joakim Thåström och hans senare band Imperiet.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gick på konsert med Joakim Thåström

År 2009 så kunde Expressens hovreporter Johan T Lindvall avslöja att "Vickan" och Daniel gick på en Thåström-konsert istället för att gå på Melodifestivalen.

Innan Victoria – med hjälp av Daniel – upptäckte Joakim Thåström så föredrog hon lite lugnare och snällare musik som Gyllene Tider och Lisa Nilsson

Men när hon och Daniel gick och såg Thåström där på våren 2009 så kunde både hon och Daniel de flesta texterna och sjöng glatt med. Det året var Thåström aktuell med sitt sjätte studioalbum "Kärlek är för dom".

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Bildkälla: Stella Pictures.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på biodejt – såg punkfilmen

I den nya dokumentärfilmen "Ett hjärta är alltid rött" av Balsam Hellström får publiken komma ännu närmare bandet Thåström och Imperiet. Dokumentärens titel är en vinkning till Imperiets kända låt "Alltid rött alltid rätt" som de släppte som singel 1983.

Imperiet 1986. Från vänster: Fred Asp, Christian Falk, Per Hägglund och Joakim Thåström. Bildkälla: Kent Östlund/SvD/TT Bild

Och eftersom kronprinsessan Victorias och prins Daniels kärlek för Thåström består så föll det sig säkerligen naturligt att de var sugna på att se filmen.

Tidningen Svensk Dam var först med att rapportera att kronprinsessan Victoria och prins Daniel gick på den hemliga biodejten den 24 januari och såg  "Ett hjärta är alltid rött" på biografen Zita på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Biograf Zita i Stockholm. Bildkälla: Stella Pictures.

Mysigt!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!