Prinsessan Madeleine reste till Sverige utan maken Chris O'Neill under torsdagen.
Prinsessan Madeleine reste till Sverige utan maken Chris O'Neill under torsdagen. - Foto: Patrik Österberg/ STELLA Pictures

Prinsessan Madeleine reste hem utan Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine med barn flyttade till Sverige under torsdagen efter sex år i USA, Florida. En som däremot inte syntes till under flygresan var prinsessans make Chris O'Neill – något som väckte frågor hos svenskarna.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Prinsessan Madeleine, 42, har under de senaste sex åren bott i Florida, USA, tillsammans med den amerikanske maken Chris O'Neill och deras tre barn Leonore, 10, Nicolas, 9, och Adrienne, 6. 

Men det verkar som att familjen tröttnat på Florida och istället vill uppleva Sverige året runt, eftersom de under en längre tid har planerat en flytt tillbaka till hemlandet – något som blev verklighet under torsdagsmorgonen.

Då landade nämligen Prinsessan Madeleine på Arlanda tillsammans med barnen och deras barnflicka. Maken Chris var inte med under resan, vilket väckte frågor om varför han inte följde med. 

MISSA INTE: Prinsessan Madeleines oväntade drag på flyget till Sverige

Varför flyttar Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill?

Prinsessan Madeleine och maken Chris flyttade till semesterparadiset Miami redan 2018 och har under de senaste sex åren låtit barnen gå i amerikansk skola. Med andra ord har den lilla prinsen och prinsessorna spenderat större delen av sina liv i USA.

Det vill Madeleine nu ändra på, men finns någon annan anledning till flytten?

Jo, enligt Svensk Damtidning har Madeleine saknat både familjen och vännerna i Sverige.

”Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen”, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill flyttar till Sverige – här kommer de att bo

Prinsessan Madeleine saknar umgänget i Sverige, enligt Svensk Damtidning. Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg

Prinsessan Madeleine sålde lyxvillan i Florida

För att genomföra en flytt över atlanten behövde Madeleine och Chris alltså sälja det enorma huset på 657 kvadratmeter. 

De försökte sälja villan redan 2023, men det höga priset på 82,8 miljoner kronor avskräckte potentiella köpare, vilket Aftonbladet tidigare skrivit om. Prinsessparet sänkte då utgångspriset till 79,2 miljoner, men fick inget napp då heller.

Inte förrän våren 2024 lyckades de få Miamihuset sålt, vars prislapp slutligen landade på 75 miljoner kronor. 

MISSA INTE: Prinsessan Madeleine och familjens flytt till Sverige skjuts upp: ”Planen är att..."

Varför saknades Chris O'Neill på flyget till Sverige?

Nu börjar livet i Sverige för Prinsessan Madeleine och hennes familj, men maken Chris har inte synts på svensk mark ännu, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera om. 

Varför han inte följde med på den officiella flyttresan är ännu oklart, men enligt tidningen har han förberett för flytten genom att starta ett svenskt bolag som kommer ha kontor på Östermalm i Stockholm. 

"Chris har ett otroligt brett kontaktnät. Han kommer utgå från Stockholm och resa i världen. Jag håller det inte omöjligt att han kommer ha en mellanbas i antingen New York eller London", skriver Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill anländer til en jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater för kungens 50-årsjubileum 2023. Foto: Fredrik Sandberg / TT

LÄS MER: 

Gästlistan till Chris O'Neills hemliga "köttfest" avslöjad

Prinsessan Madeleine visar kärleksgåvan från Chris O'Neill: "Kaxigt och dyrt"

/
/