Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är Victorias klänning klar

- 15/06/2010, 16:53 -
1 av 9

Pontus Lundahl/Scanpix, Patrik Österberg/All Over Press Sweden. Bilden är ett montage.

2 av 9

Erhan Güner/SCANPIX

3 av 9

Erhan Güner/SCANPIX

4 av 9

Henrik Montgomery/Scanpix

5 av 9

Erhan Güner/SCANPIX

6 av 9

Henrik Montgomery/SCANPIX

7 av 9

Henrik Montgomery / SCANPIX

8 av 9

Jonas Ekströmer/Scanpix

9 av 9

Jonas Ekströmer/SCANPIX

Det intensiva arbetet med kronprinsessans bröllopsklänning har skett i stor hemlighet. Men nu avslöjas att en svensk designer ligger bakom.

Det krävande arbetet med att designa kronprinsessan Victorias bröllopsklänning har skett i största hemlighet. Hovet har hållit locket på och inga detaljer kring klänningen har läckt ut.

Men nu avslöjar Expressen att uppdraget gått till den svenske designern Pär Engsheden. Victoria har tidigare burit flera av Engshedens plagg på Nobelfesten och för många är valet av designer väntat.

Under gårdagen syntes Engsheden stiga ur en taxi vid slottet. I famnen bar han två beiga klänningsfodral och kort efteråt släpptes han in för att överlämna plaggen.

– Pär är extremt proffsig och är det bästa valet för Victoria, säger designern Camilla Thulin till Expressen och fortsätter:

– Att uppdraget gått till Pär Engsheden var väntat. Jag kunde inte tänka mig någon annan, tillägger Thulin för Expressen.

Kronprinsessan Victoria uppgav tidigare i en intervju att det skulle vara roligt med en svensk klänning på bröllopet.

– Den dagen vill man ju att det ska vara något speciellt, men också något man trivs i. Men det finns nog tid att tänka på det. Men det skulle vara det roligaste, sa kronprinsessan, enligt Expressen.