- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Här är menyn till bröllopsmiddagen

Den extravaganta middagen kostar över 1 200 kronor per portion - men smakar det så kostar det.


På fredag är det dags för kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllopsmiddag i Eric Ericson-hallen i centrala Stockholm.

Hela 300 gäster har bjudits in till middagen, som sammanlagt kommer att kosta över 600 000 kronor. En portion går loss på över 1 200 kronor, exklusive dryck.

Men smakar det så kostar det - gästerna kommer nämligen att bjudas på riktigt lyxig mat, bland annat pilgrimsmusslor och örtbakad piggvarsfilé.

Se hela menyn här:

Till fördrinken:

3 st specialiteter från Västra Götaland, Havskräfta, löjrom och röding

Champagne Nicolas Feuillatte, Blanc de Blancs Vintage 2004

Förrätt:

Sotad pilgrimsmusselcarpaccio med tomat och dragon. Serveras medtryffeldressad sommarsallad, citronkrutong samt marinerad vit sparris

Schloss Johannisberger Rheingau Riesling QbA 2008

Huvudrätt

Örtbakad piggvarsfilé med färska rotsaker, kapris, och syltlök

Serveras med rostad färskpotatis och ruccola samt persiljebuljong

Chablis Grand Cru Vaudésir 2008 Tremblay-Marchive

Efterrätt

Nougatbavaroaise med jordgubbskompott och mintyoghurt samt cacaonougatine

Muscat Beaumes de Venise 2007, Georges Duboeuf

“Pain epice” biskvi till kaffet

Källa: AFTONBLADET.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!