1 av 4
- Foto: Eerobild/All Over Press
2 av 4
- Foto: Simone Syversson/All Over Press
3 av 4
- Foto: Maja Suslin/Scanpix
4 av 4
- Foto: Eerobild/All Over Press

"Låter som en förlamad narkoleptiker"

Vilka låtar är bäst nu på lördag? Och vilka är sämst?


Nyheter24:s nöjeschef Quetzala Blanco tjuvlyssnar på låtarna som tävlar i Melodifestivalen. Den fjärde deltävlingen, som äger rum i Malmö nu på lördag, rymmer både gamla rävar som Peter Jöback och Pernilla Wahlgren – men också wild cards som NEO och skejtbandet Noll disciplin.

Sibel "Stop" Jag drabbas av nervsjuka efter en knapp sekund. Hon skriker rakt ut i falsett, beatet är otroligt jobbigt och man tror att hon ska få en stroke när som helst.

Py Bäckman "Magisk stjärna" Urusul godnattvisa. Hur kunde denna ens komma med i tävlingen? Py Bäckman maler på om "Godnatt min prins"??? till en melodi så trög att det låter som den skrivits av en förlamad narkoleptiker.

NEO "Human Frontier" Tänk på Queen, Mika, The Darkness och Björn och Benny på tjack så får du en ungefärlig bild av hur det låter. Vansinnigt.

Lovestoned "Thursdays" Var kommer alla dessa band med dragspel och fioler i från? Har dragspelsföreningen mutat SVT?

Anna Bergendahl "This is my life" Lite feg kärleksballad men med den starkaste sången av lördagens tävlande låtar.

Pernilla Wahlgren "Jag vill om du vågar" Vet inte längre om jag ska skratta eller gråta av 40-åriga tanter som köper sina kläder på typ barnavdelningen, nyss upptäckt vocoder och sjunger om öppna kort.

Noll disciplin "Idiot" Vet ingenting om det här bandet men av låten att döma är det ett korvmojsband från landsorten som tjackar sina kläder på Cubus och överdoserar hårgelé och fortfarande tycker skejtpunk är häftigt.

Peter Jöback "Hollow" Kom tillbaka Anders Ekborg, allt är förlåtet.

Vad tycker du om låtarna? Lyssna här!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

1 timme sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.