1 av 4
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
2 av 4
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
3 av 4
- Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Privat

Peter Nilsson: Melodifestival-dags

KRÖNIKA. Peter Nilsson tar tempen på några av artisterna inför årets Melodifestival.


Peter Nilsson

Är Melodifestivalfantast och bloggare. Det här är hans kolumn där han tycker till om allat mjöligt som rör Melodifestivalen.

Besök hans blogg här.

Melodifestivalen 2011 drar i gång nu på lördag och vad kan vi förvänta oss? Dessvärre kan vi inte hoppas att hela landet ska stanna upp för att kolla på det som en gång i tiden var det som hela Sverige kollade på. Om man inte var lätt efterbliven.

Däremot kan vi minnas tillbaka hur några artister presterat förr. Vi kan ju ta några exempel:

E de fel på mig – Linda Bengtzing

Jag tippar starkt på att vi här får en av de låtar som varje år dyker upp i exakt samma tonart och melodi fast med annorlunda namn. Vanligtvis är det också Fredrik Kempe som skriver alla dessa låtar, men denna låt är tydligen ett undantag.

I surrender – Lasse Stefanz

Lasse Stefanz ska också upp på scenen för att framföra yttligare en ny fräsch gubbmelodi. Lasse Stefanz… De tillverkar fortfarande musik bara för att få ligga.

In the club – Danny

Danny försöker bli en rebell. Precis som han gjorde för ett år sedan, utan större framgång. Jag kan inte låta bli att ställa frågan: varför sjunger Danny i ett pojkband om han så hårt är emot sin pojkbandsimage?

Ge mig en spanjor – Babsan

Här har vi Melodifestivalens hjärta karakteriserat. En storväxt karl i klädd klänning, vaxade ben med höga sparkar som visar saker som SVT:s kameror vänder sig bort ifrån. Säg vad ni vill men det är bra teve!

Like suicide – Christian Waltz

Christian Waltz har släppt några riktiga bad ass låtar som har blivit hits och som jag har tagit till mig. Till exempel "Wonderchild” och ”I'll never be afraid again”. Det här var ju några år sedan och problemet med Christian är att han ser nästan identisk ut med Marroon 5 och sjunger exakt likadant. Jag har stora förhoppningar på Christian i alla fall!

7 days and 7 nights – Brolle Jr

Brolle JR har även han stått för hits och kommer i år att försöka igen. Brolle har ju blivit något av en sexsymbol bland gamla tanter. Jag antar att man kan säga att Johan Palm var för dom tolvåriga tjejerna och Brolle är för de gamla tanterna som semestrar i Ullared.

Popular – Eric Saade

Eric Saade släppte låten "Manboy". Låten i sig var ju inget att hänga i julgranen, men uppträdandet och hans utseende fick det att gå hem. Nu är ju frågan – har han verkligen släppt en låt som handlar om sig själv? …Igen?

Allt ser ganska standard ut inför Melodifestivalen. Förutom att RedOne har producerat en låt utan titel. Spännande…

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.