Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Festivalartist i knarkskandal med Sanna Bråding

1 av 5

Leif R Jansson / SCANPIX

2 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24

3 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24

4 av 5

5 av 5

Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Nöje | 05/02/2011 15:30

En av lördagens artister i Melodifestivalen 2011 har nu valt att för första gången berätta om sin svåra tid i drogträsket.

För ett par år sedan dömdes den nu festivalaktuella artisten till 120 timmars samhällstjänst och en villkorlig dom för narkotikabrott.

I samband med att tevekändisen Sanna Bråding greps i en uppmärksammad knarkhärva dömdes även artisten Swingfly, eller Richard Silva som han egentligen heter, för narkotikabrott.

Enligt en stämningsansökan som Expressen har tagit del av så hade Swingfly köpt innehaft fem gram kokain - ett faktum som han däremot själv dementerar.

– Jag köpte ingenting, utan ringde enbart ett samtal till langaren. Det var ett stort misstag, och jag vill inte bli sammankopplad med sådant, berättar Swingfly för Expressen.

Trots skandalperioden har artisten idag fortsatt kontakt med Sanna Bråding.

– Hon är en av mina allra bäst vänner, och jag älskar henne. Den perioden umgicks jag med fel folk, och vi blev indragna i lite skit. Nu är allt över, fortsätter han.

Ikväll tävlar Swingfly i Melodifestivalens första deltävling i Luleå, med bidraget "Me and my drum".