1 av 3
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
2 av 3
3 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Elin Kvist: "En schizofren mix av sexorgier och buskis"

KRÖNIKA. Om den svenska nöjesarenan och Melodifestivalens framtid.


Elin Kvist

Elin Kvist är nöjeschef på Nyheter24.

Hennes blogg hittar du här.

Landsmän och festivalfebriga medborgare. Jag förstår inte riktigt.

Ena sekunden vill ni se dansbandskungen Christer Sjögrens lismande uppenbarelse göra kaos med våra mest traditionella folkvisor. 

Ni vallfärdar i busskaravaner till Gekås i Ullared för att se karln framföra låtar från sitt senaste lågvattenmärke till skivsläpp, och några av er skulle med största säkerhet även ta ut de där svettiga övertidstimmarna för att hinna stå i den icke ont anande signeringskön innan showen.

Stundtals älskar ni Dansbandkampen och skrattar högt till Stefan & Krister.

I det andra ögonblicket byter landets tevepublik skepnad och röstar tveklöst vidare en rappande Trinidad-tok i årets mest folkkära produktion. Swingflys bidrag i Melodifestivalen var allt annat än smörig Körslaget-pop, och grabben tycks vara en smått ruffig och världsvan typ.

Så var på vägen glömde ni Christer?

Lördagens resultat speglar dessutom gårdagens nyheter. Senast skickade ni ju den bagagetunga Jay Smith vidare till en solklar seger i Idol 2010 - trots hisnande drogskandaler och svidande otrohet genom bortamatcher på Idolhotellet.

Gränslandet mellan fredagsmys och gangstertugg suddas sakta men säkert ut, och mysbrallornas fäste i de svenska vardagsrummen är snart ett minne blott.

Inom kort kan vi glömma tacofredag och uppesittarkväll med BingolottoMalou von Siverts morgonmysiga Efter Tio eller den urtvättade Lisebergs-tishan ni glider runt i till lördagens V64.

Vad vi har kvar är taktlösa jänkarfasoner där barturnéer och gaddade tvättbrädor står i fokus.

Sveriges nöjesarena är en schizofren sammansättning av direktsända sexorgier och svennig buskisunderhållning, med en tydlig förkärlek och växande fallenhet för det förstnämnda.

En arena där snart ingen frågar efter Christer. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är P2:s nya klassiska artist

De leder Grammisgalan

Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

igår 15:13
Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...