Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så låter bidragen: "Som hett kvart-i-tre-raggande"

- 10/02/2011, 19:09 -
1 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

2 av 10

3 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

4 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

5 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

6 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

7 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

8 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

9 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

10 av 10

Claudio Bresciani / SCANPIX

Nyheter24 var på plats i Scandinavium under torsdagens repetitioner av Melodifestivalen, och har nu betygsatt veckans bidrag.

Denna vecka har Melodifestivalen 2011 intagit Scandinavium i Göteborg för årets andra deltävling.

Under torsdagen inleddes repeitionerna, och Nyheter24 var på plats för att ta tempen på startfältet och utvärdera veckans bidrag.

 

Brolle - "7 days and 7 nights"

Brolle har lämnat junioråren bakom sig och gaddat varje synlig kvadratcentimeter av sin norrländska uppenbarelse. En släng av svåra rockabillykomplex gör honom till en märkbart tuff typ, men låten är ohjälpligt släpande. Den påminner om något man hör dåna ur mintgröna amerikanare i karavan till Trollhättans veteranbilsträff.

Betyg: 3/5
 

Loreen - "My heart is refusing me"

Den som inte dansar sig svettig till den här klubbhiten i vår är antingen stelopererad á la Björn Ranelid eller bara fullkomligt taktlös och tondöv. Ex-idolen Loreen har en fantastisk stämma, och låten andas både hett kvart-i-tre-raggande och powerbrudar som Leona Lewis och Alexandra Burke.

Betyg: 4/5
 

Babsan - "Ge mig en spanjor"

Helt ärligt. Ska man skratta eller gråta? Det enda som räddar det här bidraget är de avklädda Gladiator-bringorna som de manliga dansarna luftar vid bidragets mitt, alternativt Bert Karlssons efterlängtade inhopp på schlagerscenen.

Betyg: 1/5
 

Elisabeth Andressen - "Vaken i en dröm"

Norrbaggen har en pipa att skryta med, men det här blir så svulstigt och superklyschigt att till och med lågvattenmärken som "Glamour" och "Våra bästa år" känns som avskalade och samkfulla produktioner i jämförelse.

Betyg: 1/5
 

Sanna Nielsen - "I'm in love"

Superproffsiga Sanna Nielsen levererar startfältets första schlager helt enligt skolboken, och det blir inte mycket mer finladsfärja och firmafest än såhär. Låten kommer antagligen aldrig att bli en lika stark festivalfavorit som Carolas "Evighet" eller "Give me you love" med Fame, men den funkar finfint till allsköns karaokekvällar ändå.

Betyg: 3/5
 

The Moniker - "Oh my God!"

Man undrar stilla om man har hamnat i smurfland eller ett - med olagligheter nått - högre medvetande. Visst är det trallvänligt, showigt och kul, men också en galen överdos av precis exakt allting.

Betyg: 3/5
 

Anniela - "Elektrisk"

Svensk Britney-pop i Borås-version. Kort sagt inte särskilt nervpirrande. Blir nog en trevlig show, men det är inte värt att ligga sömnlös över det faktum att man antagligen "råkar" ta kaffepaus vid just denna sekvens.

Betyg: 2/5
 

Christian Walz - "Like suicide"

En stor förkärlek till den beryktade Walz-stämman kan ligga till grund för bedömningen av denna dänga, men det tar vi inget extra för. Musikaliskt, proffsigt och svinsnyggt är några av ordlistans superlativ som passar alldeles utmärkt.

Betyg: 4/5

 

Bäst: Loreen och Christian Walz

Okej: Sanna Nielsen

Sämst: Babsan