Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Loreens hemliga vapen mot röstproblemen

1 av 4

Claudio Bresciani / SCANPIX

2 av 4

Claudio Bresciani / SCANPIX

3 av 4

Claudio Bresciani / SCANPIX

4 av 4

Pelle T Nilsson/ Nyheter24

Nöje | 12/02/2011 03:18

Melodifestivalens Loreen drabbades inför lördagens sändning av svåra stämbandsproblem, men har ordinerats att ta till en särskild superpryl som hjälp.

I Idol 2004 slutade hon på en hedrande tredjeplats, men när sångerskan och programledaren Loreen nu ställer upp i Melodifestivalen 2011 är förhoppningarna om en finalplats stora.

Ex-idolens bidrag, "My heart is refusing me", är en poplåt med många partier av höga toner, och Loreens röst måste vara på topp för att en finalplats ska vara möjlig.

Redan under fredagsmorgonen kände hon dock av röstproblem, och på gårdagens repetitioner tvingades Loreen vid flera tillfällen under låten vara helt tyst för att inte skada stämbanden ytterligare.

– Jag har varit så himla nervös över att rösten kändes krasslig, och jag visste inte hur det skulle gå, berättar hon för Nyheter24.

I panik ringde Loreen sin sångpedagog som ordinerade den superkur hon inför delfinalen nu använt sig av - en ånginhalator.

– Det är en vattenfylld bunke med en tratt som man trär över näsan och munnen, och som ger ifrån sig ånga som man andas in. Fukten lägger sig sedan som en hinna på stämbanden, som då mjukas upp.


"Att hålla käften hjälper"

Under tre långa timmar satt Loreen under fredagen i sin loge och andades in ångan för att hjälpa de uppenbart irriterade stämbanden på traven. Dessutom satte hon på varmvatten i duschen, då luften i logen var väldigt torr.

Nu menar hon att faran är över inför lördagens sändning, och att de höga tonerna är räddade.

– Inhalatorn hjälpte fantastiskt mycket. Det och att hålla käften, förklarar Loreen för Nyheter24.