1 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Pelle T Nilsson/ Nyheter24

Loreens hemliga vapen mot röstproblemen

Melodifestivalens Loreen drabbades inför lördagens sändning av svåra stämbandsproblem, men har ordinerats att ta till en särskild superpryl som hjälp.


Fakta

Namn: Loreen Talhaoui

Låt: "My heart is refusing me"

Ålder: 27 år

Bor: Stockholm

I Idol 2004 slutade hon på en hedrande tredjeplats, men när sångerskan och programledaren Loreen nu ställer upp i Melodifestivalen 2011 är förhoppningarna om en finalplats stora.

Ex-idolens bidrag, "My heart is refusing me", är en poplåt med många partier av höga toner, och Loreens röst måste vara på topp för att en finalplats ska vara möjlig.

Redan under fredagsmorgonen kände hon dock av röstproblem, och på gårdagens repetitioner tvingades Loreen vid flera tillfällen under låten vara helt tyst för att inte skada stämbanden ytterligare.

– Jag har varit så himla nervös över att rösten kändes krasslig, och jag visste inte hur det skulle gå, berättar hon för Nyheter24.

I panik ringde Loreen sin sångpedagog som ordinerade den superkur hon inför delfinalen nu använt sig av - en ånginhalator.

– Det är en vattenfylld bunke med en tratt som man trär över näsan och munnen, och som ger ifrån sig ånga som man andas in. Fukten lägger sig sedan som en hinna på stämbanden, som då mjukas upp.


"Att hålla käften hjälper"

Under tre långa timmar satt Loreen under fredagen i sin loge och andades in ångan för att hjälpa de uppenbart irriterade stämbanden på traven. Dessutom satte hon på varmvatten i duschen, då luften i logen var väldigt torr.

Nu menar hon att faran är över inför lördagens sändning, och att de höga tonerna är räddade.

– Inhalatorn hjälpte fantastiskt mycket. Det och att hålla käften, förklarar Loreen för Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

1 timme sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

3 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.