Walz: "Jag är för svår för svenska folket"

- 13/02/2011, 12:38 -
1 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

2 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

3 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

4 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

5 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

6 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

7 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

Christian Walz skyller förlusten i Melodifestivalen på svenska folkets svårighet för komplicerad musik, och påstår att finalisterna Sanna Nielsen och Brolle lyckades tack vare enkla låtar och förmågan att stå fint på scenen.

Christian Walz hamande i lördagens delfinal i Melodifestivalen 2011 på en femteplats, och är därmed ute ur tävlingen. Själv har Walz en teori om varför svenska folket inte röstade honom vidare.

– Med min radiohit "Wonderchild" så tog det ett halvår innan någon ville spelade den. Alla sa till mig att den var för svår, komplicerad och att folk inte skulle förstå. Och se hur bra det gick med den sen.

– Här i Melodifestivalen är det lite samma grej, och man får tre minuter på sig att visa vad man går för. Det är kanske inte det mest passande konceptet för min musik, förklarar han för Nyheter24.

Till final gick istället de på förhand tippade Sanna Nielsen och Brolle - ett faktum som Christian Walz tror beror på en simpel anledning.

– Sanna har varit med jävligt mycket tidigare, och har en show där hon står fint på scen. Dessutom så är det enkla låtar som verkar funka bäst, säger han till Nyheter24.

– Jag är i alla fall glad över att Loreen gick vidare, fortsätter han.

Sanna Nielsen kan förstå vad Walz menar.

– Det tar nog några lyssningar innan man förstår hans låt, och även om den är helt underbar, så kan han nog ha en poäng i det han säger. Man har tre minuter på sig att övertyga svenska folket, vilket min och Brolles låtar lyckades med.

Finalisten Brolle vill däremot inte uttala sig om sin medtävlandes tankar.

– Det är hans teori i så fall och får stå för honom. Jag orkar inte spekulera i det, utan är bara skitglad över att i alla fall jag gick vidare.