1 av 2
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Röstras i Melodifestivalen

"Det har med omstruktureringen av programmet att göra."


Nu har Melodifestivalen äntligen dragit igång igen. Och SVT kunde inte ha fått en bättre start - de första två deltävlingarna drog över tre miljoner tittare fler per program än vad man hade förra året.

Men antalet telefonröster har stadigt dalat neråt, med hela 210 000 färre inkomna röster. SVT har nämligen infört kortare röstningstid än tidigare år, något som hittills snuvat Radiohjälpen på över 600 000 kronor. Detta då kanalen skänker en stor del av vinsten från rösterna till hjälporganisationen.

SVT:s projektledare Thomas Hall bekräftar att man har något kortare röstningstider i år:

– Det har med omstruktureringen av programmet att göra. Det rör sig bara om någon minut eller så, men visst, det kan vara en del av anledningen till att det inte är riktigt lika många röster i år, säger Hall till Aftonbladet.

Radiohjälpens generalsekreterare Finn Nordgren hävdar att organisationen tidigare år fått in cirka en miljon kronor per program.

– Det är tråkigt att det har blivit färre samtal, men vi har inga synpunkter i hur de lägger upp röstningssystemet, menar Nordgren, enligt Aftonbladet.

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!