Grabbväldet fortsätter

- 20/02/2011, 00:06 -

Att Eric Saade och The Playtones gick vidare till final i lördagens deltävling innebär att fem av hittills sex artister i finalen av Melodifestivalen 2011 är män.

Melodifestivalen 2011 har förutom trallvänliga låtar och spektakulära scenshower ett tydligt tema - nämligen manliga finalister.

Från deltävlingen i Linköping gick under lördagskvällen Eric Saade och gruppen The Playtones vidare, trots att veckans tävling på förhand utnämndes till "tjejfighten".

Tillsammans med de tidigare kvalificerade Danny och Swingfly från deltävlingen i Luleå, samt Brolle från lördagen i Göteborg, så utgör Eric Saade och The Playtones ett starkt manligt startfält i finalen.

Den enda tjej som hittills har gått vidare från någon av de tre delfinalerna är schlagerveteranen Sanna Nielsen.

Det är dock inte enbart i resultat som det manliga övertaget märks. Tidigare i vår uttalade sig festivalartisten Pernilla Andersson kritiskt om den upplevda könsdiskrimineringen kring Melodifestivalens låtskrivare.

– Det gör mig jävligt irriterad att det är en massa män som står bakom majoriteten av låtarna i tävlingen, och att vi kvinnor sedan bara ska stå på scenen i vackra kläder, sa hon då till Nöjesbladet.