Onsdag 17 Aug
Stockholm

SVT:s diss - har tröttnat på svenska folkets klagan

1 av 2
2 av 2

I lördagens sista deltävling av Melodifestivalen raljerar SVT friskt över svenska folkets förmåga att kritisera tävlingen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I lördagens deltävling av Melodifestivalen i Malmö riktar SVT skämtsamt kritik tillbaka mot det svenska folket, som man upplever klagar på många faktorer i tävlingen.

Under sändningen raljerar Rickard Olsson över det faktum att SVT har fått utstå kritik för sina skämt om bland annat landets diverse sportlag, Eric Saades fanskara och politiska åsikter.

– Jag ber om ursäkt till Pensionärernas riksorganisation för permobilsketchen förra veckan och till sverigedemokraterna för våra skämt, sa Rickard under fredagens generalrepetitioner.

Han fortsatte även med ursäktandet genom att förklara kanalens del i flera andra jobbiga situationer.

– Jag är också ledsen för den hårda vintern som vi har fått utstå och det faktum att helgdagen första maj i år ligger på en söndag.

Trots den skämtsamma tonen ligger det en del allvar bakom sketchen.

SVT har under festivalveckorna fått utstå massiv kritik för sitt agerande och sina uttalanden i sändning - ett faktum som tävlingens general, Christer Björkman, har en enkel förklaring till.

– Att leda Melodifestivalen är som att ha ansvar för svenska landslaget i fotboll. Alla andra har en åsikt och tror att de vet bäst vad som fungerar och inte. Vi får massiv kritik för allt möjligt, men det är bara kul att människor är engagerade och bryr sig, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.