Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Han sopade mattan med stjärnorna"

- 27/02/2011, 15:02 -
Daniel Paris Afshinnejad.
1 av 5

Daniel Paris Afshinnejad.

Nyheter24

2 av 5

YVONNE ÅSELL / SVD / SCANPIX

3 av 5

All Over Press

4 av 5

Pelle T Nilsson/Nyheter24.

5 av 5

Schlagerpanelen är tillbaka. Denna vecka hyllar de SVT, Nicke Borg och Linda Bengtzing, men sågar RedOne och deppiga nedtempolåtar.

Melodifestivalen 2011 avslutade under lördagen delfinalerna i Malmö Arena, och skickade därifrån vidare Linda Bengtzing och Nicke Borg till finalen i Globen i mars. Till Andra chansen gick Linda Pritchard och Love Generation.

Vad Nyheter24:s schlagerpanel - bestående av Fredrick Federley, Bert Karlsson och Daniel Paris - tycker om lördagens resultat, RedOnes bidrag och Linda Bengtzings comeback ser du nedan.
 

Hur var kvällen?

Bert Karlsson: Det var en helt fantastisk kväll. Fruktansvärt bra att båda mina artister - Linda Bengtzing och Nicke Borg - gick vidare.

Daniel Paris: Mycket bra! Det gick bra för de som var värda det mest faktiskt!

Fredrick Federley: Tycker att det var en svag kväll. För lite starka stjärnor och rätt avslagna låtar.
 

Nu har alla årets bidrag spelats. Har det varit bästa året någonsin, som sades på förhand?

Bert: Nej, nej, nej. Det är långt ifrån det starkaste startfältet vi har sett, och i år är alla toppar borta. Vi har ingen Timoteij eller Darin, och till och med Eric Saade har en sämre låt än förra året.

Daniel: Det har varit väldigt många hitmaskiner i år - fler än tidigare år. Så ur ett kommersiellt perspektiv har det nog varit det, heja SVT!

Fredrick: Förra veckans delfinal var otroligt bra. Den kan vara en av de bästa, men även veckans final var på det hela taget i hög klass. Dock inga jätteförväntningar som slogs in. Det blir allt svårare att göra deltävlingarna bättre och bättre.
 

Vad gillade du bäst i Malmö?

Bert: Linda Bengtzing var klart bäst. Hon slog alla som vill förändra tävlingen på näsan, för det går inte att göra om och förnya Melodifestivalen.

Sedan är Nicke Borgs genomslag en stor grej. Jag hade tidigare sagt att han hade potential att skrälla, men att det skulle gå så bra var för många oväntat. Han hade den billigaste scenshowen, och sopade ändå mattan med exempelvis de "nya stjärnorna" Love Generation som hade en show för hundratusentals kronor.

Daniel: Det kändes som att showen var glammigare än någonsin! Det ligger något magiskt över Malmö.

Fredrick: Det var nog att Bengtzing hade skrikgult på sig och lyfte de annars höstmurriga färgerna, och det kalla blå.
 

Vad var mindre bra?

Bert: Det var flera stora namn som inte var särskilt kul alls. Melody Club, Anders Fernette och Lasse Stefanz var alla okej, men absolut inte mer.

Daniel: Ingenting alls, jag är mycket nöjd faktiskt!

Fredrick: Att det var så mycket nedtempolåtar. Segt och deppigt emellanåt.
 

Vad var kvällens snackis?

Bert: Att RedOne förmodligen inte har skrivit Love Generations låt - trots att han är bidragets dragplåster.

Daniel: Linda Bengtzings triumf!

Fredrick: Så klart att Linda Bengtzing tappade texten i några sekunder när hon var vidare. Gissade rätt på dagens löp.