Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Festivalårets största snackisar

- 09/03/2011, 18:45 -
1 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24

2 av 7

JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

3 av 7

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

4 av 7

Pelle T Nilsson/Nyheter24.

5 av 7

Chris Pizzello

6 av 7

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

7 av 7

Skandaler, tittarstormar och hårda dissar har satt guldkant på årets Melodifestival. Här är de viktigaste höjdpunkterna under året.

Love Generations låt läckte ut
När tjejgruppen Love Generations bidrag "Dance Alone" på förhand olovligt läckte ut på sajten Amazon.com blev det ramaskri i schlagersverige. Festivalräven, tillika Nyheter24:s bloggare, Bert Karlsson krävde att låten skulle diskas ur tävlingen, med motiveringen "de har inget val".

 

SVT dissar sverigedemokraterna
När programledaren Rickard Olsson förklarade vad manspojken Saades scenshow kostar så drog man till med en gastonomisk siffra i enlighet med sverigedemokraternas omräkningssystem.

200 000 svenska kronor blev snabbt 4 000 miljarder omvandlat enligt den valutakurs som partiets riksdagsledamot Margareta Sandstedt tidigare under året räknat med.

Margareta Sandstedts uppmärksammade missberäkning:

 

Serneholt och Lumholdt återförenade
De blev castade som tonårsversioner av Agneta och Anni-Frid, delade snart bästisarmband och turnerade världen över tillsammans. När A-teens glasdagar var över slutade Marie Serneholt och Sara Lumholdt dock som bittra fiender.

"Jag tror inte att Marie tycker om mig" uttalade Lumholdt i medierna, innan det slutligen var dags för deras återförening i årets festival. På plats kramades de, log korrekt mot kamerorna och lämnade varandra åt sina vardera öden.

 

"Red One har inte skrivit låten"
Bert Karlsson är killen med koll. När ingen annan ifrågasatte låtskrivarna i årets tävling så tog han tillfället i akt att slå till mot den största av de alla.

RedOne fick sig en ordentlig känga då Bert förklarade att Lady Gaga-producenten var en "jävla bluff". För Nyheter24 avlöjade han att RedOnes påstådda bidrag till Melodifestivalen, Love Generations "Dance Alone", inte skrivits av hitmakaren.

 

Självmordsbidraget
"Svenska folket rasar" är en historia lika frekvent berättad som den med Rödluvan och vargen. Men när stugsittarna anklagar SVT för att uppmana folk till självmord är det allvarliga grejer. Genom Christian Walz låt "Like Suicide" kritiserades Christer Björkman o c/o för att utlösa suicid på landets alla hjärtekrossade.

 

Röstningsfiaskot
Under Andra chansen var det återigen dags för SVT att krypa till korset och erkänna sina fatala misstag. Nu gällde det svenskarnas tomma kontantkort, och det faktum att man under tävlingen lagt ut fel röstningsnummer i rutan. Om finalfältet kompletterades med rätt bidrag eller inte är den snackis som mest troligt får projektledare Thomas Hall att leta rätt på närmsta skämskudde.