Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dannys politiska kupp i Melodifestivalen

- 10/03/2011, 14:28 -
1 av 6

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

2 av 6

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

3 av 6

Pelle T Nilsson/Nyheter24

4 av 6

JESSICA GOW / SCANPIX

5 av 6

JESSICA GOW / SCANPIX

6 av 6

JESSICA GOW / SCANPIX

Under uppladdningen till Melodifestivalens final tog Danny tillfället i akt att visa sitt stöd för en fråga han brinner för.

Startskottet för uppladdningen till lördagens final i Melodifestivalen 2011 har gått.

På torsdagens presskonferens visade finalfavoriten Danny upp sig i en tröja med budskapet om att bättre värna om miljön.

– Jag vill uppmärksamma Världsnaturfonden och Earth Hour. Det är dags att göra något åt problemet med vår överkonsumtion, förklarar han för Nyheter24.

– Själv skulle jag kanske inte kalla mig för en miljökämpe, men jag källsorterar som en tok och handlar ekologiskt. Jag kör inte bil, och åker tåg hellre än flyg. Kort sagt är jag allmänt medveten.

I egenskap av känd person har man enligt Danny ett särskilt ansvar.

– Jag har ingen skyldighet att tycka som jag gör. Men som en offentlig person, precis som Alex Schulman eller vem som helst, så har jag ett ansvar att tänka på vad jag säger och tycker. Därför passar jag på att sprida ett budskap som är vettigt, säger han till Nyheter24.

För Världsnaturfonden berättar Danny dessutom att han "röstar grönt", med tanke på nästkommande generationer.

– Snart så kollapsar planeten och då är vi rökta, säger han.