1 av 2
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
2 av 2
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

The Moniker: "Jag är ingen flickidol - kolla på mig"

Sett till look och utseende menar Daniel "The Moniker" Karlsson att han inte har en chans mot flickfavoriterna Danny och Eric Saade i Melodifestivalens final på lördag.


Fakta

Namn: Daniel Karlsson

Född: 31 augusti 1981

Bor: Jönköping/Stockholm

Aktuell: Som finalist i Melodifestivalen 2011 med bidraget "Oh my God!"

I Melodifestivalens Andra chansen fick Daniel "The Moniker" Karlsson folkets stöd, och avancerade därmed till tävlingens finalen på lördag.

Finalnerverna verkar dock inte göra sig påminda.

– Jag ser inte det här som en tävling längre, utan bara som en stor bonus. Börjar jag tänka så sabbar jag hela framträdandet. Det är lite grejen med mitt nummer, att jag bara går upp och har kul. Jag blir aldrig nervös.

De senaste dagarna har det varit fullt fokus på flickfavoriterna Eric Saade och Danny - ett faktum som The Moniker tar med en nypa salt.

Att han själv är en i gänget av flickidoler förnekar han däremot bestämt.

– Nej, det är klart att jag inte är det. Kolla på mig. Men det är väldigt mycket fokus på Saade och Danny, eftersom de har jättemycket fans och är storfavoriter. Men vill de ta all fokus så får de gärna göra det.

Själv tror The Moniker att Sverige har en bra chans i Eurovision Song Contest - om vi skickar honom vill säga.

– Ärligt talat så tror jag faktiskt att det hade kunnat funka bra med mig i Europa. Storbritannien har fått fram The Beatles, som är världens bästa och viktigaste band genom tiderna, och som jag har inspirerats av mycket.

– Jag är halvtysk, så där får vi Tyskland. Dessutom så tror jag att baltländerna och det forna Jugoslavienområdet tycker om gult - som min skjortkavaj - och att Frankrike gillar galna saker. Så mitt nummer kan nog gå hem.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

1 timme sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

1 timme sedan
För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

1 timme sedan
Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

1 timme sedan
Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

1 timme sedan
Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.