1 av 2
- Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Mats Andersson / SCANPIX

"Di Leva tvingade mig ha alla samtal på högtalare"

Komikern och tevekändisen Zinat Pirzadeh talar ut om förhållandet med Melodifestivalenaktuella Thomas Di Leva, där svår svartsjuka och påstådd misshandel krossade relationen. "Jag fick inte ens krama mina killkompisar"


Zinat och Thomas

Zinat Pirzadeh

Föddes den 22 februari 1967 i Iran. År 1991 kom hon till Sverige och har jobbar bland annat inom äldrevården, som modell och som studievägledare.

Hon är författare samt komiker, och skriver bland annat krönikor och lyrik.

Hon var tidigare förlovad med artisten Thomas Di Leva. Under en tid florerade envisa rykten om att Thomas ska ha misshandlat henne, något som han själv har dementerat.

I höstas kom hennes bok Fjäril i koppel.
 

Från då till nu

Från rymdblomma till folkkär artist. Har du följt med på Thomas Di Levas väg genom karriären? Du kan göra det här.

För en tid sedan berättade komikern och "På Spåret"-stjärnan Zinat Pirzadeh öppenhjärtigt om sin skandalomsusade relation med den nu Melodifestivalen-aktuella artisten Thomas Di Leva - ett förhållande där hon menar att misshandel och svår svartsjuka var en del av vardagen.

I en intervju i webbteveshowen ”Erwik” talade hon ut om tiden i det destruktiva förhållandet, och glädjen över att ha kommit därifrån.

– Det var inte värt att ödsla mer energi på en människa som ville helgonförklara sig själv, medan alla hans ex-flickvänner på något vis skulle ha varit labila, säger Zinat i intervjun.

Det var natten till den tredje november år 2009 som parets förhållande fick ett dramatiskt slut. Polis kallades till deras gemensamma bostad efter en anmälan om misshandel.

Efter den misstänkta misshandeln, som Di Leva senare bestämt förnekat, lämnade Zinat äktenskapet.

– Det är tragiskt när man inte kan berätta att man själv har en skuggsida och förklara att man inte är mer än människa och inte är perfekt.

– Det hade varit mycket vackrare att säga att man har fina budskap, men att man inte behöver eller kan leva efter dem, fortsätter hon.

Blev varnad av ex-flickvän

Trots tidiga varningstecken om svartsjuka och kontrollbehov stannade Zinat kvar i förhållandet i flera månader.

– Jag fick inte ens krama mina killkompisar, och var tvungen att ha mina samtal på högtalare.

Di Levas tidigare sambo ringde, enligt Zinat, vid ett tillfälle för att berätta vad hon varit med om och varna för vad som troligtvis väntade.

– Enligt honom (Di Leva red.anm.) var det hon som var labil och självmordsbeägen. Och när jag lämnade honom blev jag plötsligt också det.

– Allting blev så fel. Hamnar man i en medberoendesituation med en människa som har sina egna problem så måste man själv fråga sig vad man gör där. Man kan inte skylla allt på honom, utan man måste fråga sig själv varför man var intresserad av att vara i det här ”templet” i Tegnérlunden.

"Låt mig vara"

Zinat valde att sluta dölja parets mörka historia, men vill få ett avslut på det förhållande som hon själv refererar till som ”en jävla film”.

– Det var en illusion. Jag är väldigt glad att jag kom därifrån, för det var inte ett verkligt liv och inte på riktigt.

– Jag vill inte ha något mer att göra med DiLeva. Låt mig vara, känner jag. Det får räcka nu.
 

Se intervjun i "Erwik" här:


Nyheter24 har sökt Thomas Di Leva för en kommentar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.