Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1426
reaktioner idag

"Di Leva tvingade mig ha alla samtal på högtalare"

Komikern och tevekändisen Zinat Pirzadeh talar ut om förhållandet med Melodifestivalenaktuella Thomas Di Leva, där svår svartsjuka och påstådd misshandel krossade relationen. "Jag fick inte ens krama mina killkompisar"

För en tid sedan berättade komikern och "På Spåret"-stjärnan Zinat Pirzadeh öppenhjärtigt om sin skandalomsusade relation med den nu Melodifestivalen-aktuella artisten Thomas Di Leva - ett förhållande där hon menar att misshandel och svår svartsjuka var en del av vardagen.

I en intervju i webbteveshowen ”Erwik” talade hon ut om tiden i det destruktiva förhållandet, och glädjen över att ha kommit därifrån.

– Det var inte värt att ödsla mer energi på en människa som ville helgonförklara sig själv, medan alla hans ex-flickvänner på något vis skulle ha varit labila, säger Zinat i intervjun.

Det var natten till den tredje november år 2009 som parets förhållande fick ett dramatiskt slut. Polis kallades till deras gemensamma bostad efter en anmälan om misshandel.

Efter den misstänkta misshandeln, som Di Leva senare bestämt förnekat, lämnade Zinat äktenskapet.

– Det är tragiskt när man inte kan berätta att man själv har en skuggsida och förklara att man inte är mer än människa och inte är perfekt.

– Det hade varit mycket vackrare att säga att man har fina budskap, men att man inte behöver eller kan leva efter dem, fortsätter hon.

Blev varnad av ex-flickvän

Trots tidiga varningstecken om svartsjuka och kontrollbehov stannade Zinat kvar i förhållandet i flera månader.

– Jag fick inte ens krama mina killkompisar, och var tvungen att ha mina samtal på högtalare.

Di Levas tidigare sambo ringde, enligt Zinat, vid ett tillfälle för att berätta vad hon varit med om och varna för vad som troligtvis väntade.

– Enligt honom (Di Leva red.anm.) var det hon som var labil och självmordsbeägen. Och när jag lämnade honom blev jag plötsligt också det.

– Allting blev så fel. Hamnar man i en medberoendesituation med en människa som har sina egna problem så måste man själv fråga sig vad man gör där. Man kan inte skylla allt på honom, utan man måste fråga sig själv varför man var intresserad av att vara i det här ”templet” i Tegnérlunden.

"Låt mig vara"

Zinat valde att sluta dölja parets mörka historia, men vill få ett avslut på det förhållande som hon själv refererar till som ”en jävla film”.

– Det var en illusion. Jag är väldigt glad att jag kom därifrån, för det var inte ett verkligt liv och inte på riktigt.

– Jag vill inte ha något mer att göra med DiLeva. Låt mig vara, känner jag. Det får räcka nu.
 

Se intervjun i "Erwik" här:


Nyheter24 har sökt Thomas Di Leva för en kommentar.

Mer:

Zinat: "Jag har levt med en missbrukare"