- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

"Ranelid är det sjukaste som stått på denna scen"

Nyheter24:s nöjeschef Elin Kvist utvärderar torsdagens repetitioner från Melodifestivalen, och har koll på vad som är skämskuddedåligt och gåshudsbra.


Mello 2012

Missa inte Nyheter24:s "Melodifestivalen"-sajt! Där samlas alla intervjuer och allt backstage snack du borde hålla koll på. Du hittar den här!

Youngblood - "Youngblood"

Killarna presenterar dansbandsversion av pojkband. För trots otaliga grengrepp är de varken coola eller ens i närheten av att vara manliga. Faktiskt så är de till största del taffliga och lite jobbigt småpinsamma. Förmodligen är det supergulligt för alla som hyllar killar i Björn Borg-kallingar och fjun på bröstet, men för oss andra är det mest bara skämskuddevarning.

Betyg: 1/5

 

Maria BenHajji – "I mina drömmar"

En uppenbart kompetent sångerska, en myspysig pianoballad och en sjuhelsikes massa tända ljus. Men låten är inget jag direkt kommer att gå och nynna på i helgen. Faktum är att jag redan har glömt den.

Betyg: 2/5

 

Mattias Andréasson - "Förlåt mig"

Svensk r'n'b. Lite vemod, mycket beat och snygg hjärtkrossarsång i refrängerna. Typ en svensk Jason Derulo. Det här funkar tack vare att Mattias både sjunger och dansar grymt, och att låten är minst sagt trallvänlig.

Betyg: 3/5

 

Love Generation – "Just A Little Bit"

Proffsiga brudar! De sätter klanderfritt sång, moves och poser. Frågan är bara om låten, som låter som en tuff men svensk Sugababes-dänga, är tillräckligt publikfriande.

Betyg: 3/5

 

Carolina Wallin Pérez – "Sanningen"

För alla som har somnat gråtandes till Wallin Pérez cover av Kents "Utan dina andetag" blir det här nästan lite sorgligt. Falsk sång, en inte särskilt fängslande låt och en svag presentation. Trist!

Betyg: 1/5

 

Andreas Johnson – "Lovelight"

Lyssna på den här låten så vet ni hyfsat exakt hur Andreas Johnsons låt denna vecka kommer att låta. Kanske aningen mer klämkäckt då, och definitivt inget som fastnar hos mig.

Betyg: 2/5

 

Molly Sandén – "Why Am I Crying"

(OBS! Varning för smålöjlig blödighet)

Fina Molly. Känslosamt, begåvat och som en liten pil om man lägger en extra tanke på texten och hennes uppbrott från manspojken Eric Saade. Det bjuds på en mäktig powerballad med tillhörande gåshud.

Betyg: 4/5

 

Björn Ranelid feat. Sara Li - "Mirakel"

Detta måste vara det absolut sjukaste som har stått på en festivalscen. Svammel, babbel och fullkomligt oförståeligt kärleksdravel mitt i, under och på all sång och musik (som trots allt sköter sitt). Samma monologer om "gränslös kärlek utan behov av pass" som man har hört tusen gånger förut. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta?

Betyg: 1/5

 

Nyheter24 tippar:

Till final: Molly Sandén och Mattias Andréasson

Till Andra Chansen: Love Generation och Andreas Johnson

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

1 timme sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.