Molly efter uppbrottet från Saade: "Nu är jag starkare än någonsin"

- 17/02/2012, 08:38 -
I januari tog det slut mellan ett av Sveriges hetaste par.
1 av 5

I januari tog det slut mellan ett av Sveriges hetaste par.

Pontus Lundahl/Jessica Gow/ SCANPIX

2 av 5

JESSICA GOW / SCANPIX

3 av 5

JESSICA GOW / SCANPIX

4 av 5

Jessica Gow/SCANPIX

5 av 5

JESSICA GOW / SCANPIX

Molly Sandén tävlar i "Melodifestivalen" på lördag, med en känslosam ballad om ensamhet och tomhet - en låt som passar väl in efter det kraschade förhållandet med Eric Saade.

När Molly Sandén, 19, ställer sig på scenen i "Melodifestivalens" tredje deltävling i Leksand gör hon det till tonerna av sin låt "Why Am I Crying" - en känslosam ballad om tomhet och ensamhet.

– Den kommer från mitt hjärta; det är mina ord, tankar och känslor, så det blir väldigt starkt för mig. Den handlar om att man intalar sig själv att man kommer att klara allting jättebra, men ändå så gråter man, berättar Molly för Nyheter24 och fortsätter:

– Men den har i grunden ett positivt budskap, att det är helt okej att vara lite ledsen också. Man måste inte vara personen med ett leende på läpparna hela tiden.

"Extra skönt att säga det här nu"

Och visst passar låten just nu skrämmande bra in på Mollys situation - efter det uppmärksammade uppbrottet från ex-pojkvännen Eric Saade, 21.

Det var i januari i år som Molly och Eric bröt upp sitt tre år långa förhållande. Nu, nästan två månader senare, tar hon med sig känslorna från uppbrottet upp på scenen.

– Det känns nästan extra skönt att få säga det här efter allt som har hänt.

"Starkare nu än någonsin"

Men det är inte bara relationsmässigt som det har hunnit hända en hel del sedan Molly ställde upp i tävlingen senast, år 2009.

– Det känns på ett sätt som att det var ett helt annat liv, och på något sätt så är det en helt annan tjej som står på scenen nu. Jag känner mig starkare nu än någonsin, och nu har jag hittat något som jag verkligen vill säga och förmedla, förklarar hon.

På lördag tävlar Molly mot namn som Björn Ranelid, Mattias Andréasson och Love Generation. Kolla in hela startfältet och förhandslyssna på deras bidrag här.
 

Se Molly repetera sin känslosamma ballad här: