Danny menar att det inte finns ett enda uppträdande som han är nöjd med...
1 av 11
Danny menar att det inte finns ett enda uppträdande som han är nöjd med... - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
"Jag är kräsen mot allt och alla. Även mig själv".
2 av 11
"Jag är kräsen mot allt och alla. Även mig själv". - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Danny har laddat upp med konditionsträning och mentalt fokus.
3 av 11
Danny har laddat upp med konditionsträning och mentalt fokus. - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Danny är laddad till tusen. Och rysligt nervös.
4 av 11
Danny är laddad till tusen. Och rysligt nervös. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
 "Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.", erkänner Danny.
5 av 11
"Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.", erkänner Danny. - Foto: EEROBILD/All Over Press
6 av 11
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
...inget har varit tillräckligt bra.
7 av 11
...inget har varit tillräckligt bra. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
8 av 11
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX
Nerverna inför veckans tävling börjar göra sig påminda: "Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen."
9 av 11
Nerverna inför veckans tävling börjar göra sig påminda: "Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen." - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
10 av 11
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Ett orosmoment under lördagen är - tro det eller ej - sången: "Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt."
11 av 11
Ett orosmoment under lördagen är - tro det eller ej - sången: "Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt." - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Dannys orimliga krav: "Jag är kräsen mot allt & alla"

Melodifestivalen-aktuelle Danny Saucedo är aldrig någonsin nöjd, och sätter en orimlig press på sig själv.


"Jag blir militant"

Nyheter24 träffade Danny Saucedo och pratade omatt jobba som diskplockare på Stureplan, homosexualitet och om att bli utkastad från krogen.

Har du kort stubin?

– Ja. Något jag lackar riktigt hårt på är idioter som inte källsorterar. Jag blir militant, jag blir Greenpeace. Det är bara lata jävlar som inte källsorterar. Jag är killen som skriver arga lappar i soprummet när det ligger pizzakartonger i plastbehållaren. Fan, jag blir sur på Tetrapack också. Deras Tropicana-juiceförpackningar, du vet. De blandar plast och papper. Då måste jag sitta och klippa loss plastbiten från kartongen. Och jag är så jävla sur medan jag gör det. Sen hatar jag auktoriteter, som dörrvakter.

Läs hela intervjun här.

Danny Saucedo ger sig i lördagens delfinal av "Melodifestivalen" ut på jakt efter en finalbiljett till Globen i mars. Efter fjolårets andraplats bakom manspojken Eric Saade står Danny nu inför en tuff utmaning - och det märks på nerverna.

– Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen. Men det lägger sig alltid efter 30 sekunder, förklarar han för Nyheter24.

Men det är inte bara omgivningens och tittarnas förväntningar som är skyhöga. Den press som Danny sätter på sig själv är inte nådig.

– Jag är hård mot mig själv. Jag har inte så mycket prestationsångest innan, men efteråt kan jag bli arg och "fan, det där var ju inte alls bra". Och så vet jag att jag kommer att vara även nu.

– Jag är kräsen - mot allt och alla. Även mot mig själv. Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.

Komplicerad koreografi

Vad som den här gången ger upphov till extra nervositet och spänning är den komplicerade koreografin till låten "Amazing" - en satsning som ställer till det en aning.

– Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt. Inte att jag sjunger falskt, men det är ansträngt. Fast det får mitt nummer bära upp - det ena får ge till det andra. Nivån på dansen, tekniken och effekten kräver det.

Stenhård träning

Men Danny är inte den som ligger på latsidan, och inför festivalen har han legat i hårdträning. Svaret på frågan om vad som faktiskt byggde hans schlagerkropp låter inte vänta på sig.

– Mycket konditionsträning. Och mental fokus.
 

Se när Danny repar sin "Amazing":

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.