Söndag 9 Maj
Stockholm

Dannys orimliga krav: "Jag är kräsen mot allt & alla"

Danny menar att det inte finns ett enda uppträdande som han är nöjd med...
1 av 11
Danny menar att det inte finns ett enda uppträdande som han är nöjd med... Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
"Jag är kräsen mot allt och alla. Även mig själv".
2 av 11
"Jag är kräsen mot allt och alla. Även mig själv". Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Danny har laddat upp med konditionsträning och mentalt fokus.
3 av 11
Danny har laddat upp med konditionsträning och mentalt fokus. Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Danny är laddad till tusen. Och rysligt nervös.
4 av 11
Danny är laddad till tusen. Och rysligt nervös. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
 "Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.", erkänner Danny.
5 av 11
"Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.", erkänner Danny. Foto: EEROBILD/All Over Press
6 av 11
...inget har varit tillräckligt bra.
7 av 11
...inget har varit tillräckligt bra. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
8 av 11
Nerverna inför veckans tävling börjar göra sig påminda: "Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen."
9 av 11
Nerverna inför veckans tävling börjar göra sig påminda: "Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen.". Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
10 av 11
Ett orosmoment under lördagen är - tro det eller ej - sången: "Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt."
11 av 11
Ett orosmoment under lördagen är - tro det eller ej - sången: "Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt.". Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Melodifestivalen-aktuelle Danny Saucedo är aldrig någonsin nöjd, och sätter en orimlig press på sig själv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Jag blir militant"

Nyheter24 träffade Danny Saucedo och pratade omatt jobba som diskplockare på Stureplan, homosexualitet och om att bli utkastad från krogen.

Har du kort stubin?

– Ja. Något jag lackar riktigt hårt på är idioter som inte källsorterar. Jag blir militant, jag blir Greenpeace. Det är bara lata jävlar som inte källsorterar. Jag är killen som skriver arga lappar i soprummet när det ligger pizzakartonger i plastbehållaren. Fan, jag blir sur på Tetrapack också. Deras Tropicana-juiceförpackningar, du vet. De blandar plast och papper. Då måste jag sitta och klippa loss plastbiten från kartongen. Och jag är så jävla sur medan jag gör det. Sen hatar jag auktoriteter, som dörrvakter.

Läs hela intervjun här.

Danny Saucedo ger sig i lördagens delfinal av "Melodifestivalen" ut på jakt efter en finalbiljett till Globen i mars. Efter fjolårets andraplats bakom manspojken Eric Saade står Danny nu inför en tuff utmaning - och det märks på nerverna.

– Det är klart att jag är nervös när jag går upp, jag är ju nervös bara jag ska upp och prata inför pressen. Men det lägger sig alltid efter 30 sekunder, förklarar han för Nyheter24.

Men det är inte bara omgivningens och tittarnas förväntningar som är skyhöga. Den press som Danny sätter på sig själv är inte nådig.

– Jag är hård mot mig själv. Jag har inte så mycket prestationsångest innan, men efteråt kan jag bli arg och "fan, det där var ju inte alls bra". Och så vet jag att jag kommer att vara även nu.

– Jag är kräsen - mot allt och alla. Även mot mig själv. Det finns inte ett uppträdande som jag är nöjd med, som jag tycker har varit tillräckligt bra.

Komplicerad koreografi

Vad som den här gången ger upphov till extra nervositet och spänning är den komplicerade koreografin till låten "Amazing" - en satsning som ställer till det en aning.

– Min dans är så himla avancerad, så jag vet att det påverkar min sång negativt. Inte att jag sjunger falskt, men det är ansträngt. Fast det får mitt nummer bära upp - det ena får ge till det andra. Nivån på dansen, tekniken och effekten kräver det.

Stenhård träning

Men Danny är inte den som ligger på latsidan, och inför festivalen har han legat i hårdträning. Svaret på frågan om vad som faktiskt byggde hans schlagerkropp låter inte vänta på sig.

– Mycket konditionsträning. Och mental fokus.
 

Se när Danny repar sin "Amazing":

Kommentera
Kopiera länk
Dela