Onsdag 8 Dec
Stockholm

Efter sin otrohetaffär: "Vi har inget att skämmas för"

Christer Sjögren och Lotta Engberg hade en omtalad kärleksaffär för mer än 20 år sedan - nu sjunger de om den.
1 av 3
Christer Sjögren och Lotta Engberg hade en omtalad kärleksaffär för mer än 20 år sedan - nu sjunger de om den. Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
"Vi har ingenting att skämmas för. Vi visste ju att det skulle bli en stor snackis."
2 av 3
"Vi har ingenting att skämmas för. Vi visste ju att det skulle bli en stor snackis.". Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Och på scenen visar de omtanke för varandra. De har trots allt jobbat ihop i en herrans massa år.
3 av 3
Och på scenen visar de omtanke för varandra. De har trots allt jobbat ihop i en herrans massa år. Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24

När Christer Sjögren och Lotta Engberg ställer sig på Melodifestivalens scen sjunger de om sin omsusade kärleksaffär. Själva har de lämnat ångern och menar att otroheten gjorde dem starkare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
En otrogen bransch

Även om Christer och Lottas affär ägde rum två decennier sedan så är det varken första eller sista gången som nöjesbranschen drabbats av en omskakande otrohetsaffär.

Nyheter24:s Quetzala Blanco har skrivit om kända män, deras brist på hyfs och den utberedda otroheten som äger rum bakom kulisserna.

Vi har indiehjälten som var konstant otrogen mot sin flickvän.”Hon är i USA så det är lugnt”. Vi har den svenska filmstjärnan med fru och barn och ett tjog blonda älskarinnor på Stureplan. Det är bara take a pick.

Läs mer här.

För lite mer än tjugo år sedan hade de en skandalomsusad kärleksaffär, där de bedrog sina respektive partners med varandra. Nu ställer sig Lotta Engberg och Christer Sjögren på scenen tillsammans, och sjunger ut om sin relation.

– Vi har ingenting att skämmas för. Vi visste ju att det skulle bli en stor snackis.

– Det var en bra låt och texten handlade om oss. Men det tyckte vi inte alls gjorde något. Vi har ingenting att dölja. Livet går vidare och erfarenheten har gjort oss rikare.

"Våra familjer är okej"

Men trots att att Christer och Lotta nu - om än för showens skull - öppet flirtar med varandra på scenen är kärleksaffären ingenting som sticker i ögonen på någon.

Christer är ännu gift med kvinnan han bedrog, sin fru Birgitta, och Lotta har funnit kärleken i maken Patrik.

– Våra familjer är helt okej med det här. Det är inga hard feelings alls, och alla hurrar på oss, förklarar de för Nyheter24.

"Vissa tar det på liv och död"

Och det hektiska och upphaussade livet i schlagerbubblan fortsätter.

– Allt blir så livsviktigt här, det är ganska fantastiskt. Vi är inte så jättenoga. Vissa tar det på liv och död, men det gör inte vi. Vi har en låt som vi kan stå för och som vi tycker är bra själva. Det står inte och faller med om vi går vidare eller inte.


Se och hör Christer & Lotta repetera sin "Don't let me down":

Kommentera
Kopiera länk
Dela