SVT:s Thomas Hall förklarar att Danny hade kunnat avbryta sitt nummer.
1 av 5
SVT:s Thomas Hall förklarar att Danny hade kunnat avbryta sitt nummer. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Det var den här LEC-dräkten som slutade fungera för Danny.
2 av 5
Det var den här LEC-dräkten som slutade fungera för Danny. - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Även medhörningen skapade stora problem.
3 av 5
Även medhörningen skapade stora problem. - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
På sociala medier förstod Dannys artistkollegor snabbt anledningen till de sura tonerna.
4 av 5
På sociala medier förstod Dannys artistkollegor snabbt anledningen till de sura tonerna.
5 av 5
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Teknikkaos för Danny - "Enligt reglerna kunde han avbrutit showen"

Melodifestivalens första etapp gick - trots finalplatsen - inte helt som planerat för Danny. Teknikstrul med så väl medhörning som ljusdräkt kunde satt käppar i hjulet. Vad tittarna dock inte visste var att SVT tillät Danny att avbryta sitt nummer.


"Jag blir militant"

Nyheter24 träffade Danny Saucedo och pratade omatt jobba som diskplockare på Stureplan, homosexualitet och om att bli utkastad från krogen.

Har du kort stubin?

– Ja. Något jag lackar riktigt hårt på är idioter som inte källsorterar. Jag blir militant, jag blir Greenpeace. Det är bara lata jävlar som inte källsorterar. Jag är killen som skriver arga lappar i soprummet när det ligger pizzakartonger i plastbehållaren. Fan, jag blir sur på Tetrapack också. Deras Tropicana-juiceförpackningar, du vet. De blandar plast och papper. Då måste jag sitta och klippa loss plastbiten från kartongen. Och jag är så jävla sur medan jag gör det. Sen hatar jag auktoriteter, som dörrvakter.

Läs hela intervjun här.

Danny Saucedo lyckades efter en minst sagt svettig kamp ta sig till final i "Melodifestivalens" fjärde och sista deltävling i Malmö. Men det var inte utan en rejäl nervpärs - och en hel del ovälkomna teknikstrul.

Såväl medhörning som den omskrivna ljusdräkten slutade fungera mitt under det avancerade numret, trots otaliga repetitioner och mångdubbla kontroller inför sändningen. Trots detta faller ingen skugga över produktionen från Dannys håll.

– Det är mitt ansvar, jag får ta på mig det, förklarade han efter tävlingen, och gjorde sitt yttersta för att dämpa ned de uppenbara problemen.

Men tillsut kunde han inte förneka vad som skett på scenen.

– Jag har pillat på medhörningen efter varje rep, och jag måste pilla på det inför finalen igen. Det handlar om att justera så att jag hör min sång lika mycket som musiken.

En som snappade upp teknikstrulet var artistkollegan Måns Zelmerlöw.

"Måste vatt nåt skumt med hans medhörning. Han sjunger ju så mycket bättre vanligtvis...", skrev han på sin Twitter.

Hade kunnat avbryta

Vad tittarna dock inte visste var att Danny enligt regelverket hade fått avbryta sitt nummer, då felet låg hos SVT.

– Jag såg att han fingrade på medhörningen under numret. Jag kan inte nu berätta vad som hände; om det var batteritorsk eller något annat, säger tävlingens projektledare Thomas Hall till Nyheter24 och fortsätter:

– Det jag kan säga är att vi inför varje sändning noga berättar för artisterna att de har rätt att bryta och ta om sitt nummer om något som vi ska fixa inte fungerar. Så Danny hade hade kunnat avbryta och börja om. Det är jag dock väldigt glad att han inte gjorde.

Problem med dräkten

Men problemen gällde som sagt inte uteslutande sången. Även den påkostade LEC-dräkten slutade, för första gången under hela veckan, att fungera.

– Jag kommer att se över mina dräkter till finalen, de behöver kärlek och reperation, förklarade Danny, som nu trots allt kan pusta ut efter sin seger.

Till final den 10 mars tar Danny, efter en rejäl skrällseger, med sig Lisa Miskovsky.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!