1 av 6
- Foto: Scanpix/Jessica Gow
2 av 6
- Foto: Scanpix/Jessica Gow
3 av 6
- Foto: Scanpix/ Jessica Gow
4 av 6
- Foto: Scanpix/Jessica Gow
5 av 6
- Foto: Scanpix/Henrik Montgomery
6 av 6
- Foto: All Over Press

Ranelid: Jag har blivit sämre behandlad än Breivik

– Jag har i svensk press blivit sämre behandlad än terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik, skriver Björn Ranelid i ett öppet brev.


Sjung med i "Mirakel"

Ranelid: "Kärleken är ett mirakel som besegrar allt. Kärleken har världens största händer, men väger ingenting.

Kärleken färdas utan visum och utan pass i alla länder.

Kärleken är en lekplats för barn.

Kärleken - vilken kraft!

Kärleken är den första atombomben. Detta under, detta mirakel. Japp, nu skjuter vi iväg pilarna."

(Sång av Sara Li)

Ranelid: "Detta mäktiga ord"

(Sång av Sara Li)

Ranelid: "Kärleken är världens största mirakel. Kärleken, kärleken, kärleken, oj, oj, oj. Herrrrrrrrrregud."

Författaren Björn Ranelid gick, tillsammans med Sara Li, vidare till finalen av Melodifestivalen tack vare sitt bidarg Mirakel. Men efter vad Ranelid menar är attacker mot honom - hotar han nu hoppa av musiktävlingen.

– Det är numera godkänt att kalla och benämna mig vad som helst, förtala, håna och kränka mig hur mycket som helst på bloggar, i twitter och i allsköns tidningsartiklar och krönikor. En känd artist och författare skrev att jag borde lobotomeras. En krönikör i Svenska Dagbladet anklagade mig för mord, skriver författaren i ett öppet brev publicerat i Expressen.

Den kända författaren och artisten som Björn Ranelid syftar på i sitt öppna brev är ingen mindre än Jonas Gardell.

– Ranelid är enligt sig själv större än Nobelpristagare. Kan man annat än älska honom? Och vilja ge honom en pytteliten lobotomering!, skrev Gardell på sin Twitter som har snudd på 70 000 följare.

Går till attack mot Leif GW
Björn Ranelid har hånats av flera krönikörer för sitt utseende. Men efter att Leif GW Persson i en krönika i tidningen Expressen skrev att Ranelid var blonderad, sken av brunkräm, bar en tunn guldkedja och en outfit som skulle göra Dame Edna grön av avund så fick Ranelid helt enkelt nog. 

I det öppna brevet passar Ranelid dels på att rätta Leif GW och hans krönika – enligt Ranelid var hans klädsel en kostym från det svenska modemärket Tiger och han bar varken smink eller guldkedja.
Ranelid går hårt åt Leif GW och undrar om GW kanske hallucinerar. Han kallar även Leif GW för lögnare, och anser att han visar ett sjukligt intresse för Ranelids person.

Hotar hoppa av Melodifestivalen
Mobbningen blev helt enkelt för mycket för Björn Ranelids nerver. Inte bara anser Björn Ranelid att han av media har blivit sämre behandlad än terroristen och massmördaren Anders Brevik – Björn Ranelid hotar nu att lämna Melodifestivalen och hela kändissverige i sticket.
– Det lutar åt att jag inte vill vara med, säger Ranelid till tidningen Ystads Allehanda.
I korridorerna på Svt stormar det. Schlagergeneralen Christer Björkman har tagit på sig silkeshandskarna och för nu krissamtal med Ranelids fru, och även Ranelids skivbolag.

Skulle Björn Ranelid välja att lämna Melodifestivalen blir det ett historiskt ögonblick – det har nämligen aldrig tidigare inträffat. Om det skulle gå så långt måste Svt sätta in en ersättare, avslöjar Expressen.

Björn Ranelids öppna brev har väckt en del reaktioner på Twitter. Komikern Magnus Betnér verkar nästan inte hitta ord utan skriver bara "ojoj" efter Ranelids egna liknelse till Brevik. Regissören Ulf Malmros spekulerar kring om det kanske är så att Ranelid är "Sveriges främste dramaturg"

/
/
/
SVT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Songs of conquest" får släppdatum

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

1 timme sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

1 timme sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

1 timme sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

2 timmar sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

2 timmar sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.