När tillfälle ges vill Loreen helst vara själv.
1 av 4
När tillfälle ges vill Loreen helst vara själv. - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Då går hon in på toaletten.
2 av 4
Då går hon in på toaletten. - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
Loreen är favorittippad - men hur hanterar hon det?
3 av 4
Loreen är favorittippad - men hur hanterar hon det? - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
"Nice view, I like this place".
4 av 4
"Nice view, I like this place". - Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24

Därför låser Loreen in sig på toaletten inför finalen

Storfavoriten Loreen tar till ett eget, och kanske lite udda, knep för att lyckas ta hem segern i "Melodifestivalen".


Tyngd av favoritskapet?

Det är inte bara sina inre tankar och sin nervositet som Loreen bär med sig på scenen. Även svenska folkets skyhöga förväntningar och favoritskapet har blivit en självklar del i tävlingen.

– Jag är glad över det. Det vore fel att säga att jag tänker inte på det, det är klart jag gör det. Men det är väldigt lite som får mig att flyga där uppe om man säger så. Jag är verkligen jordad och har så mycket respekt för alla andra. Alla har sitt eget uttryck, förklarar Loreen för Nyheter24 och fortsätter:

– Det finns ett meddelande jag ville leverera på scen. Att folk reagerade på det och att det fick den responsen - I love it. I have a message.

Innan segertippade Loreen ställer sig på scenen i "Melodifestivalen" ser hon till att finna sitt inre lugn och samla sina tankar. Den forna "Idol"-stjärnan är väldigt spirituell och är gärna ensam när tillfälle ges - ett behov som är minst sagt svårt att tillgodose i festivalsammanhang.

– Det är jättesvårt när det är så mycket som händer runt omkring. Toksvårt. När jag inte är här då är jag själv, för att liksom balansera upp allt, förklarar Loreen för Nyheter24:s Camilla Gervide.

Men även på plats i arenan har hon sitt eget knep för att få vara ifred.

– Jag går in på toaletten och låser dörren och bara "Nice view, I like this place"...

– Annars skulle det liksom vara max åt båda hållen. Skojar du, jag hade gått under av det. Då hade jag behövt åka och låsa in mig på en bondgård i ett år eller något, skämtar hon.

"Satt i ångbastu och bara andades"

Att mitt i uppladdningen inför den stundande tävlingen drabbas av ett illavarslande virus var allt annat än välkommet för Loreen. Men även här finner hon sina metoder.

– Jag körde hardcore idag. Jag satt i en ångbastu och bara andades.

– Det är helt sjukt om man bara lyssnar på kroppen. Innan Växjö var det bara fullt ös men sen var det bara katastrof. Efter deltävlingen var det som att kroppen bara switchade av och sa "nu ska du ta det lugnt". Jag kan inte förklara varför.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!