Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du behöver veta om Mello-debutanterna OVÖ

- 01/02/2020, 12:01 -

Duon OVÖ består av rapparna Finess och Ivory. De tävlar i Melodifestivalens första deltävling i Linköping den 1 februari. Här är allt du behöver veta om dem!

Rapparna Jaouli "Finess" Akofely och Nicky "Ivory" Osenius Kouakou, uppträder under namnet "OVÖ" eller "Om Vi Överlever".

Innan de bestämde sig för att gå samman så hade båda två framgångsrika solokarriärer. 

OVÖ är kända för hits som "Zara Larsson", "Hon är aldrig nöjd" och "Kvicksand"

Kriminella förflutet

Bandnamnet ska symbolisera att man ska ta vara på varje dag som om det vore den sista. 

Rappduon har nämligen ett kriminellt förflutet bakom sig med mycket våld och död.

Ivory: "Musiken har räddat mig"

Ivory, som kommer från Vällingby utanför Stockholm, har tidigare berättat för tidningen Mitt i att han suttit i fängelse men att han skärpte till sig efter att ha blivit pappa.

Men när den sjuårige sonen dog i en mycket ovanlig sjukdom blev rapparen rädd att han skulle fastna i ett destruktivt leverne igen. 

Musiken har räddat mig fler gånger, den har fått mig att må bättre. Även efter det som har hänt. Jag har sörjt, och jag var rädd för att det inte skulle gå, har han sagt till Mitt i.

Finess: Började som nioåring

Finess växte upp i Hässelby utanför Stockholm och började skriva texter på engelska redan som nioåring.

Men när Petter och Ken Ring slog igenom på slutet av 1990-talet och den svenska hiphopen gjorde en framryckning så lockades han av att börja rappa på svenska. 

Sorgen efter sin mördade storebror

Finess har tidigare i TV4-serien "Lyckliga gatan" tolkat Py Bäckmans låt "Stad i ljus" och öppnade för första gången upp sig om sorgen efter att hans storebror mördats.

Många dörrar öppnades med det, sa han om programmet till Mitt i.

Ställer upp i första deltävlingen

Den 1 februari står rappduon redo i Linköping för att delta i Melodifestivalens första deltävling med låten "Inga problem"

Om OVÖ tar sig vidare så äger finalen rum på Frienda Arena i Stockholm den 7 mars.